Cultura

Art

L'artista cambrilenca Montserrat Recasens presenta l'exposició «T'escric», una col·lecció de cartes pintades i segellades

Per Berta Ruiz

Montserrat Recasens en l'acte d'inauguració de l'exposició, el passat divendres al vespre
Montserrat Recasens en l'acte d'inauguració de l'exposició, el passat divendres al vespre | Cedida

L'artista cambrilenca Montserrat Recasens va inaugurar, el passat divendres al vespre, la seva darrera exposició titulada "T'escric" a la sala ArtAmill de Vinyols i els Arcs. Es tracta d'un conjunt de 63 cartes que formen part de la sèrie tancada "T'escric" que contindrà un màxim de 100 peces. Segons ha explicat Recasens a revistacambrils.cat, "són cartes pintades amb aquarel·la i segellades amb lacre i amb segells de cautxú trobats a diferents indrets, com el sud de França, d'Alemanya o llocs d'Itàlia com Florència. Un record dels meus viatges al llarg del temps. De moment, com vaig inaugurar l'altre dia, ho tinc tancat fins a 63, però com a màxim n'arribaré a fer un total d'un centenar de cartes".

El record romàntic de la carta postal

La idea va sorgir del record romàntic de quan, abans, les cartes postals eren un sistema de comunicació molt proper i personal. "Des de la meva joventut he viscut fora de casa i he enyorat molt les meves arrels. N'he escrit moltes cartes, perquè quan estàs fora o estàs lluny d'allò que et falta, tens la necessitat d'escriure i d'apropar-te a allò que més estimes" ha comentat Recasens.

L'exposició es podrà visitar fins el 30 de desembre, els dijous de les 18 a les 20 hores i els dissabtes de les 11 a les 13 hores. A més, l'artista cambrilenca també ha programat un taller de Nadal titulat "Farem un sobre reial molt especial", adreçat a públic de totes les edats. Serà el 28 de desembre de les 11 a les 13 hores i el dia 29 de desembre de les 18 a les 19.30 hores. Les inscripcions tenen un preu de 5 euros. La sala està situada a l'avinguda de Catalunya número 2 de Vinyols i els Arcs.

Diferents imatges de l'exposició "T'escric"

 

L’Apunt

Smart Art'21 a la galeria Anquin's de Reus

D'altra banda, Montserrat Recasens també s'ha sumat a la iniciativa Smart Art'21, a la galeria Anquin's de Reus. Del 15 de desembre al 22 de gener, una quarantena d'artistes han presentat unes 200 obres –pintures, dibuixos, litografies, escultures– a preus assequibles. A més, artistes de la galeria han pintat a mà bosses d'Anquins i la seva venda anirà íntegrament a la Fundació Rosa Maria Vivar per a l'Alzheimer i la salut cognitiva.

Comenta aquest article