Informació general

Efemèride

Es compleixen vint anys de l'inici de les obres de construcció del vial del Cavet entre Cambrils i Salou

A finals de l'any 2001, ara fa 20 anys, el tram de vial cambrilenc ja es trobava perfilat sobre el terreny

Per Redacció

Obres de construcció del vial del Cavet a la zona on hi havia el Tennis Regueral
Obres de construcció del vial del Cavet a la zona on hi havia el Tennis Regueral | Lluís Rovira i Barenys

Ara fa 20 anys estaven en marxa les obres de construcció del Vial del Cavet entre Cambrils i Salou. Es tractava d'una infraestructura que permetia unir ambdues poblacions veïnes per l'interior. A finals de l'any 2001, el tram de vial cambrilenc ja es trobava perfilat sobre el terreny. L'agost d'aquell mateix any s'havien iniciat les obres de construcció del pont sobre la riera de Maspujols que, sens dubte, era una de les parts més importants i complexes que contemplava la construcció del vial.

Les obres van obrir una connexió de 7 quilòmetres de longitud i uns 31 metres d'amplada, amb quatre carrils –dos per cada sentit–. El projecte també va preveure la construcció de 12 rotondes al llarg del traçat per tal de comunicar els diferents barris de Llevant com el Molí de la Torre, Vilafortuny o Els Tallats. A banda del pont de la riera de Maspujols també es va haver de construir un altre pont per salvar el barranc del Regueral. Aquest es va fer amb unes dimensions més reduïdes.

El projecte, segons informava la Revista Cambrils en l'edició de novembre de 2001, s'havia presentat el juny de 1999. Aleshores s'informava que les obres del vial del Cavet arribaven amb dos anys de retard. De fet, va ser el mes de setembre de 1998 quan, finalment, la Generalitat i la Diputació de Tarragona es posaven d'acord per tirar endavant aquesta obra. En aquell moment es va anunciar que les obres començarien a l’any 1999, però aquestes previsions no es van complir.

Desaparició del complexe esportiu de les pistes del Regueral

Les obres del vial del Cavet es va endur el complexe esportiu de les pistes de tennis del Regueral. Aquestes pistes de tennis s'havien inaugurat el maig de l'any 1975 i van estar en funcionament fins a finals d'estiu de l'any 2001, és a dir, poc més de 26 anys. El Tennis Regueral va néixer just quan les pistes de tennis del Layes, que estaven situades al barri del Regueral, havien deixat de funcionar i fins i tot una part del material d'aquestes va passar a formar part de les noves instal·lacions. El tennis Regueral va néixer amb tres pistes i cap a principis dels anys 80 se'n van fer dues més degut a l'èxit . Cap a l'any 1987 es va crear l'Escola de Tennis que va tenir una gran acceptació i l'any 1990 fins i tot es va constituir el Club de Tennis Regueral Cambrils, un club federat. El pas del vial del Cavet es va traçar pel lloc on hi havia aquestes instal·lacions, que van tancar portes el 31 d'agost de 2001. Pocs mesos després, les pistes van desaparèixer sota l'impuls de la maquinària i van passar a la història.

 

Comenta aquest article