Societat

Commemoració

La Torre del Llimó serà l'escenari, dissabte a la tarda, de l'acte de commemoració del Setge de Cambrils de 1640

Per Redacció

Imatge de l'acte de commemoració del Setge de Cambrils, el desembre de 2019
Imatge de l'acte de commemoració del Setge de Cambrils, el desembre de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Aquest cap de setmana es tancarà la programació festiva i cultural amb motiu de la Festa Major de la Immaculada. Un dels actes més destacats serà, com cada any, la commemoració del Setge de Cambrils de 1640. Tal com ja va avançar revistacambrils.cat, enguany, s'ha canviat el seu format, el seu dia de celebració i la seva ubicació. Així doncs, l'acte tindrà lloc demà dissabte 11 de desembre, a les 18 hores de la tarda al pati de la Torre del Llimó. L'acte institucional de parlaments anirà a càrrec de la rectora de la URV –Maria Josep Figueras– i l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein. Després es farà la lectura del poema "L'ombra de Jacint Vilosa" de Ventura Gasol, a càrrec del rapsoda Josep M. Puig i Baiget, acompanyat per la música al violoncel d'Olga Prats Garriga. També hi haurà l'actuació de la Coral Verge del Camí.

Tot seguit, les autoritats presents i les entitats festives cambrilenques –Ball de Bastons, la Colla Gegantera Tota l'Endenga i els timbalers de la Farnaca i el Ball de Diables– iniciaran un recorregut des de la Torre del Llimó fins la plaça del Setge, on es farà l'ofrena de les corones flores i es cantarà el Cant dels Segadors. En cas de pluja, l'acte es traslladaria a la sala de plens de l'Ajuntament.

Animació musical i familiar de carrer i concert de flauta travessera i piano a la Cripta

A banda, l'activitat musical i cultural del cap de setmana es complementarà amb música i animació al carrer. Dissabte a les 12 hores, serà pels carrers de la Vila amb Stromboli Jazz Band i, a partir de les 18 hores, actuaran pels carrers del Port sortint des de la plaça de Mossèn Joan Batalla. L'endemà diumenge, a les 12 hores, també hi haurà animació familiar pels carrers de la Vila amb "El meu amic Brutus" de la Companyia Príncep Totilau. Ja al vespre, a les 19.30 hores a la Cripta, tindrà lloc un concert a càrrec de Genís Piqué a la flauta travessera i de Marc Torres al piano.

Comenta aquest article