Cultura

Música

La jove pianista cambrilenca Astrid González encisa al públic de La Cripta

L'alumna de l’Escola de Música de Cambrils va oferir, ahir al vespre, un repertori format per peces de Beethoven, Chopin i Granados

Per Andreu Dalmau

Imatge del concert d'Astrid González, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita
Imatge del concert d'Astrid González, ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

La cambrilenca Astrid González va completar ahir un magnífic concert davant el públic de La Cripta de l’Ermita. La jove pianista va presentar un repertori de gran exigència format per peces de Beethoven, Chopin i Granados. Amb 14 anys, González –que ha desenvolupat els seus estudis a l’Escola de Música de Cambrils amb el professor Eladi Dalmau– ja compta amb un currículum envejable. Ha participat a concursos tant nacionals com internacionals i ha rebut classes de prestigiosos professors com Rafael Salinas, que complementa la seva formació des del 2018.

La complexitat de les peces interpretades en el concert de diumenge demostra la gran capacitat tècnica i la musicalitat que la pianista posseeix i treballa des de fa anys. És especialment destacable la seva interpretació de les peces d’Enrique Granados, un compositor que González sembla gaudir especialment. Dansa espanyola núm.5, La maja y el ruiseñor, i Allegro de concierto van ser les peces triades per tancar un concert dividit en tres parts. La primera part la ocupava la Sonata núm. 1 de Beethoven i la segona el Nocturn núm. 1, l’Estudi núm. 2 i les Variacions Brillants de Chopin. La seriosa i encisadora interpretació de les diferents obres va fer gaudir al públic de valent. La Cripta –que pràcticament es va omplir– va aplaudir dempeus i González va oferir com a bis La comparsa d’Ernesto Lecuona.

En acabar el concert, la concertista cambrilenca va rebre un ram de flors de la mà del regidor Joan M. Artigau i va ser felicitada pels seus professors de l’Escola de Música, els seus amics i familiars. Somrient i tranquil·la, González va negar haver-se posat nerviosa, demostrant un cop més la maduresa que la fa destacar entre els pianistes de la seva mateixa edat.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de Genís Piqué i Marc Torres, el diumenge 12 de desembre. L’entrada costa 7€ i es pot adquirir a entradium.com.

Comenta aquest article