Cultura

Revista Cambrils publica el suplement històric «Galeres contra navilis. El combat naval davant la costa de Cambrils el 24 de novembre de 1650» de Manel Tarés

El suplement, de 16 pàgines, s'adjunta amb l'edició de desembre de Revista Cambrils

Per Redacció

Portada del suplement històric que aquest mes de desembre ha editat Revista Cambrils
Portada del suplement històric que aquest mes de desembre ha editat Revista Cambrils | Redacció

En motiu de la tradicional commemoració del Setge de Cambrils de 1640 aquest mes de desembre, Revista Cambrils ha publicat un suplement especial amb el reportatge històric "Galeres contra navilis. El combat naval davant la costa de Cambrils el 24 de novembre de 1650" a càrrec de l'historiador Manel Tarés. Aquest suplement es distribueix juntament amb l'edició de desembre de Revista Cambrils que ja s'ha iniciat la seva distribució i venda a partir d'avui.

L'episodi que es descriu tingué lloc davant les platges de Cambrils, quan una flotilla de galeres espanyoles sorprengué un petit estol de navilis francocatalans que hi descarregaven vitualles i municions. En aquells moments, la localitat de Cambrils concentrava tropes francocatalanes disposades a marxar cap a Tortosa, assetjada pels filipistes, per tal de fer-hi arribar reforços i provisions. Després d'aquest atac, no tardà en caure Tortosa i la guerra encarava els seus anys finals.

Aquest és el tercer reportatge històric fruit de la recerca desenvolupada per investigadors locals a partir de fonts inèdites que publica Revista Cambrils per sumar-se als actes commemoratius del Setge de Cambrils de 1640. Anteriorment, ha publicat l'article "Josep Andria, el primer cronista cambrilenc del Setge", de Jordi Moreno (2019), i el reportatge en forma de suplement "Carles Bertrolà: un màrtir del Setge de Cambrils que no ho fou", d'Àngel Vallverdú (2020).
 

Comenta aquest article