Cultura

Història

Un espectacle de la companyia Traüt acosta el Setge de Cambrils de 1640 a l'alumnat de primària

La representació teatralitzada amb música en directe i titelles que explica aquest episodi històric d’una manera didàctica i divertida

Per Redacció

Imatge d'una de les representacions davant de l'alumant de Primària
Imatge d'una de les representacions davant de l'alumant de Primària | Cedida

L’espectacle "El Carrocontes del Setge" de la companyia Traüt Espectacles ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 a l’alumnat de 5è de primària de sis escoles del municipi (col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, escola Marinada, escola La Bòbila, escola Mas Clariana, escola Guillem Fortuny i l’institut Escola Joan Ardèvol).  

El Departament de Cultura de l’Ajuntament ofereix la representació teatralitzada per explicar aquest episodi d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa "El Setge a les Escoles", que es va engegar anys enrere amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves. "El Carrocontes del Setge" és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è.

Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen "la història del Setge de 1640" i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions s’han realitzat els dies 26 i 30 de novembre i 3 de desembre, prèviament a la celebració de la commemoració del Setge de Cambrils, que enguany serà el dissabte 11 de desembre a les 18 hores a la Torre del Llimó. El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.  

L’espectacle "El Carrocontes del Setge" de la companyia Traüt Espectacles ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 a l’alumnat de 5è de primària de sis escoles del municipi

 

Comenta aquest article