Informació general

Covid

Entra en vigor l'obligatorietat del passaport covid per accedir a l'interior dels establiments de restauració

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, la doctora Magda Campins, ha fet una crida a evitar els sopars i aperitius d'empresa de Nadal

Per Redacció, ACN

Per fer les consumicions a les terrasses no serà necessari el passaport covid
Per fer les consumicions a les terrasses no serà necessari el passaport covid | Lluís Rovira i Barenys

A partir d'avui ja és necessari mostrar el passaport covid per accedir a l'interior d'establiments de restauració, gimnasos i residències de la gent gran que d'aquesta manera se sumen a l'obligatorietat que ja hi havia per accedir als locals de lleure nocturn. Recordem que aquesta mesura s'havia de començar a aplicar la setmana passada però degut als problemes informàtics de l'accés a la Meva Salut aquesta mesura s'ha hagut de retardar una setmana

Interiors dels bars i restaurants amb el passaport covid

Per a consumir a les terrasses de bars i restaurants no cal presentar el passaport covid. Tampoc serà necessari presentar el document si s’accedeix a un restaurant dins d’un espai laboral o en menjadors universitaris o d’escoles. Pel que fa a espais culturals com teatres o cinemes, des del Departament de Salut diuen que només s’haurà de presentar a la zona de restauració. Si aquesta no està diferenciada de la resta del local, s’haurà de presentar el certificat a tot el local. El document no serà necessari per als menors de tretze anys i per als treballadors d’aquests espais. Pel que fa als geriàtrics es faran proves d’antígens als visitants que no estiguin vacunats.

A banda, es manté l’obligatorietat de presentar-lo per a accedir a establiments de lleure nocturn, com discoteques i pubs musicals, on es pot ballar lliurement sense guardar distàncies de seguretat, però cal portar la mascareta en tot moment.

La doctora Campins fa una crida a evitar els sopars i aperitius d'empresa

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Generalitat, la doctora Magda Campins, ha fet una crida a evitar els sopars i aperitius d'empresa de Nadal perquè suposen un "risc important". Ho ha dit en una entrevista a 'Filling the sink', el podcast de Catalan News, que es publicarà dissabte. Ha explicat que ja tenen constància de contagis en aquest tipus de trobades, on s'ajunten moltes bombolles.

A més, ha valorat que els dinars i sopars familiars s'haurien de fer preferentment només entre persones vacunades i, en cas que hi vagi algú no vacunat, caldria que aquest es fes una PCR 48 hores abans. D'altra banda, ha alertat que si es manté el creixement i s'acaba comprometent el sistema sanitari, caldran restriccions d'horari i aforament.

Comenta aquest article