Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis i el «pa amb oli»

L'adaptació reivindicativa de la cançó popular "Volem pa amb oli" va donar el tret de sortida de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí a la plaça de la Vila

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

L'adaptació reivindicativa de la cançó popular "Volem pa amb oli" va donar el tret de sortida de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí a la plaça de la Vila. Tal com va comunicar la portaveu del col·lectiu, es tracta de buscar innovacions a les concentracions setmanals i en aquest cas es va repartir un full amb la lletra de la cançó per a que els assistents la cantessin. Un altre aspecte recuperat a la concentració d'ahir va ser la lectura de poemes a l'inici de l'acte. Ahir se'n van llegir tres i es va obrir la porta a que en les properes trobades es continuï.

Després d'això, es va cantar l'Estaca a la que van seguir els crits i proclames habituals i es va tancar l'acte amb els Segadors i amb crits d'independència. En el tram final de la concentració s'hi van afegir uns ciutadans bascos que es trobaven passejant pel Barri Antic i es van sumar als crits reivindicatius. Les Àvies i Avis van recordar que el dimecres de la setmana vinent no hi haurà concentració ja que coincideix amb el 8 de desembre, dia de la Festa Major de la Immaculada. La següent concentració serà el 15 de desembre, dia en el que es farà el dinar. En aquest sentit es va recordar que hi ha temps fins demà per apuntar-s'hi.

Comenta aquest article