Informació general

L'historiador Antoni Segura ofereix una xerrada sobre l'Islam a alumnes de l'IES Cambrils

Per Redacció



Antoni Segura, dilluns passat en un moment de la xerrada, a la sala d'actes de l'IES Cambrils
Dilluns al migdia el seminari de Ciències Socials de l'IES Cambrils va organitzar una xerrada, a la sala d'actes del centre, a càrrec del catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona -Antoni Segura-, sobre el món islàmic. La xerrada que portava per títol "L'Islam és un perill a occident?". En una temàtica que des de fa anys està en l'ordre del dia de tots els mitjans de comunicació, Segura, defuig de les simplificacions mediàtiques i considera que el terrorisme islàmic és més letal per les pròpies poblacions islàmiques que no pas per a Occident.

Segons explicava en la conferència el professor Segura l'ocupació d'Iraq només ha servit per reforçar el prestigi d'Al-Qaida enlloc de debilitar-lo. Al mateix temps, Segura, reafirma que Ossama Bin Laden és una icona mediàtica i que el seu poder és més simbòlic que no pas real. Alhora, adverteix que l'obsessió per la seguretat a Occident pot perjudicar les conquestes democràtiques i els drets bàsics.

El professor Segura és un reconegut catedràtic en la història i actualitat de l'Islam. La seva presència i col·laboració en els mitjans de comunicació és molt habitual. És co·laborador habitual en mitjans com El País, El Periódico i El Punt. Col·labora també a RNE, Ràdio 4, Catalunya Ràdio i és membre del Consell Assessor de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED), membre del Consell Assessor de Casa Àrabe-Instituto Internacional de Estudios Árabes y del Mundo Musulmán i membre del Consell de Redacció de les revistes El Contemporani i Idees.

Segura també ha escrit llibres sobre l'Islam, en són un exemple Aproximació al mon islàmic, des dels orígens fins a l'actualitat, publicat per Edicions de la Universitat Oberta de Catalunya, Más allà del Islam. Política y conflictos en el mundoo musulmán actual, publicat per Alianza o ¡Palestina existe! d'edicions Foca.


Comenta aquest article