Societat

Nadal

Desitjos, música i vent de mestral, en un recuperat acte d'encesa de les llums de Nadal

Aquest acte, recuperat enguany després del format virtual que va tenir l'any passat, es va estructurar en diferents parts i va donar el tret de sortida de la programació de la Festa Major de la Immaculada

Per Lluís Rovira i Barenys

Interpretació de nadales en l'acte de l'encesa de les llums de Nadal
Interpretació de nadales en l'acte de l'encesa de les llums de Nadal | Lluís Rovira i Barenys

Les intenses ratxes de vent de mestral, molt fred, que va bufar ahir a la tarda no van aconseguir trencar la il·lusió de la canalla en l'acte d'encesa de les llums de Nadal, a la plaça de l'Ajuntament. Aquest acte, recuperat enguany després del format virtual que va tenir l'any passat, es va estructurar en diferents parts i va donar el tret de sortida de la programació de la Festa Major de la Immaculada. Primer que tot va ser l'alcalde, Oliver Klein, qui va fer la salutació oficial i va col·locar un desig a l'arbre que hi havia dalt de l'escenari. Tot seguit una representació d'alumnes de cadascun dels centres educatius de primària de Cambrils, a més dels representants del cor de l'Escola de Música, l'Agrupament Escolta Gent de Mar i l'hereu i la pubilla infantils van anar expressant els seus desitjos de manera oberta al mateix temps que deixaven enlairar uns globus i col·locaven, a continuació, el desig en paper a l'arbre que hi havia a l'escenari. El vent també volia ser protagonista i de tant en tant feia volar els desitjos que acabaven al terra de la plaça. Els desitjos expressats van anar a encaminats a un futur millor per a tothom, a la salvaguarda del planeta i a les condicions ambientals. També hi va haver un desig que demanava que s'aturi l'activitat del volcà de l'illa de la Palma i un d'àmbit estrictament local, per part dels representants de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, que van demanar un local per poder seguir fent la seva activitat escolta.

Tot seguit es va fer l'acte simbòlic de l'encesa de la il·luminació nadalenca a Cambrils. Es van repartir uns canons de confeti entre la canalla i després de fer un compte enrere per disparar-los, es van encendre els llums de la façana de l'Ajuntament i de l'arbre del davant. A continuació les corals de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, els Petits Cantors, el Cor Kodaly i el Cor Vivace van interpretar tres nadales. Finalment i com a fi de festa, van aparèixer dues criatures articulades de grans dimensions, a càrrec d'Actua Produccions, que van passejar-se entre el públic en la cloenda de l'acte.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades