Informació general

L'Ajuntament posa en marxa un nou servei d'atenció telefònica al ciutadà a través del 010

Per Judit Pinazo



Laura Forcadell, Robert Benaiges i Joan Mas, ahir en roda de premsa
Des de la setmana passada està en marxa un nou servei d'atenció al ciutadà i informació telefònica a través del 010. Ahir al migdia l'alcalde –Robert Benaiges–, el regidor d'Obres Públiques –Joan Mas– i la responsable de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà –Laura Forcadell–  van presentar el nou servei que completa els diferents serveis d'atenció al ciutadà que l'actual govern ha posat en marxa des de l'inici de mandat.

Tal i com explicava ahir Forcadell, la posada en marxa del servei pretén millorar l'atenció telefònica que actualment s'ofereix a l'OAC, ja que sovint s'han d'interrompre atencions presencials per donar una informació telefònica. Per aquest motiu s'ha externalitzat el servei a una empresa de call center (centre d'atenció telefònica) que serà l'encarregada de gestionar totes les trucades que es facin a l'Ajuntament, a través d'aquest nou número, el 010. El cost de la trucada és com el d'una trucada interurbana i l'horari d'atenció al públic és el mateix que el de l'OAC, de les 8.30 a les 18 hores de dilluns a dijous i de les 8.30 a les 14 hores els divendres.

Segons explicava Forcadell s'ha triat aquest número perquè és fàcil de memoritzar. El 010 és un número que habitualment s'utilitza per l'atenció al ciutadà en els ajuntaments, és el cas de Barcelona i Reus, que també utilitzen aquest número per donar informació telefònica. Tal i com explicava Forcadell, quan es truca al 010, el sistema detecta en quin municipi es fa la trucada i es deriva al servei d'atenció adequat. Pel que fa als mòbils, el senyal de la trucada s'envia a un receptor i aquest depenent d'on estigui la persona ho deriva cap a un lloc o cap a un altre. De moment el servei de trucades al 010 amb mòbil des de Cambrils encara no està operatiu.

A través del 010 el ciutadà podrà efectuar totes les consultes que desitgi, les mateixes que es podien fer a l'OAC, des d'informació per efectuar matrícules, demanar hora per renovar el DNI o demanar hora per a la recollida de voluminosos, entre molts d'altres. Si es vol, també es pot contactar amb algun servei específic o demanar cita per parlar amb algun dels regidors o l'alcalde.

Tal i com explicava ahir Joan Mas, la posada en marxa del servei "està dins de la política que ens vam plantejar en aquest mandat d'apropar l'administració al ciutadà".

L'evolució de l'OAC

Només durant l'any 2006 a l'OAC es van atendre un total de 40.000 persones. Des de la posada en marxa del servei, cada any ha anat augmentant el nombre de consultes i per això els servei d'atenció al ciutadà ha anat adaptant-se a la demanda i ha anat millorant. Segons explicava Joan Mas, s'ha aconseguit reduir el temps d'espera de les consultes, passant d'una mitjana de 7 minuts per consulta a una de 4 minuts per consulta. Això s'ha fet gràcies a una millor organització i a l'automatització d'alguns processos.

També, tal i com explicava Joan Mas, s'han creat serveis especials en determinades èpoques de més afluència de gent, per tal de donar més agilitat al servei, com per exemple l'època de les matrícules a les colònies d'estiu.

De cara al futur, tal i com explicava ahir Forcadell, l'assignatura pendent de l'OAC passa per continuar aplicant les noves tecnologies i que es pugui arribar a fer tramitacions virtuals.

Comenta aquest article