Camp

Accident

Un mort i tres ferits per inhalació de diòxid de carboni en un incident a la nuclear d'Ascó fora de la zona radiològica

L'origen hauria estat un error en la recàrrega del sistema contra incendis que hauria provocat una fuita de CO2

Per ACN

Imatge d'una ambulància d'ANAV entrant a la central nuclear d'Ascó, mentre sortia un vehicle dels Bombers
Imatge d'una ambulància d'ANAV entrant a la central nuclear d'Ascó, mentre sortia un vehicle dels Bombers | ACN (Eloi Tost)
Una persona va morir, ahir a la tarda, i tres més van resultar ferides de caràcter lleu per inhalació de diòxid de carboni en un incident a la central nuclear d'Ascó fora de la zona radiològica, segons fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot indica que l'origen va ser un error en la recàrrega d'un sistema contra incendis, que hauria provocat una fuita de CO2 (que s'utilitza precisament per apagar focs). Els Bombers van enviar set dotacions i el SEM quatre. En la zona afectada hi havia tres treballadors, que són els tres ferits. La víctima mortal és un bomber de l'empresa de 46 anys d'edat. Els Bombers van entrar al recinte de la fuita per comprovar si hi havia algú més però no van trobar cap altre treballador. L'incident es tracta com un accident laboral. La unitat I de la central nuclear Ascó està fent els treballs de la 28a recàrrega de combustible des del passat 16 d'octubre.

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II lamenta "profundament" l'accident laboral mortal

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (Anav) ha lamentat "profundament" l'accident laboral mortal d'ahir dimecres al vespre a la planta d'Ascó. Anav ha afirmat que "s'uneix al dolor de la família" i li ha expressat el seu condol. L'entitat ha explicat que la víctima i els altres tres tècnics que han resultat ferits lleus feien manteniment del sistema contra incendis de l'edifici de control, tasca emmarcada en la 28a recàrrega de combustible. Durant aquesta feina hi ha hagut una "descàrrega de diòxid de carboni" que ha provocat la mort a la víctima i les lesions als ferits lleus. Els tres ferits han estat atesos a la central i traslladats després l'Hospital de Móra d'Ebre per fer-los proves complementàries, ha indicat l'ens.
Anav explica que manté oberta la investigació sobre l'accident, que "no ha compromès" la seguretat de la instal·lació ni el medi ambient.

Comenta aquest article