Informació general

Cooperació

Els Consells Consultius municipals tornen a l'activitat presencial

Per Redacció

Reunió del Consell Consultiu de Cooperació celebrada aquest passat dimarts
Reunió del Consell Consultiu de Cooperació celebrada aquest passat dimarts | Cedida

Els Consells Consultius han reprès la seva activitat presencial. La primera reunió va ser la del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària que, aquest passat dimarts, va aplegar a l’Ajuntament les deu ONGD que en formen part. Durant la trobada es van valorar els efectes de la pandèmia sobre els projectes de les ONGD, que principalment actuen a Amèrica Llatina. En la reunió, també es va valorar l’atorgament de la convocatòria de subvencions d'aquest any, per un import de 30.000 euros, i es va presentar la proposta de tallers d’educació pel desenvolupament que es faran a escoles, als Centres Cívics i a la Biblioteca Josep Salceda i Castells. 

Les persones assistents van posar en valor la cooperació des dels Cambrils perquè el 65% dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) només es poden assolir des dels municipis. Per això, les ONGS van coincidir en defensar que cal seguir reivindicant des de l’àmbit local la importància de la cooperació internacional, cada vegada més transversal per millorar els desequilibris del món. 

En aquest sentit, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va destacar la importància del Consell Consultiu de Cooperació com espai estratègic amb incidència política per acostar els 17 objectius de desenvolupament sostenible a Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera, es va comprometre a mantenir el nivell de pressupost per aquest 2022 i seguir amb la política municipal de cooperació al desenvolupament, entesa de manera transversal, a favor de la protecció dels drets humans i la justícia social.