Informació general

Meteorologia

El primer dia de la llevantada provoca pluges moderades a Cambrils

Avui han continuat les pluges i Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT

Per Redacció

Arbre trencat per l'efecte del vent al carrer de la Via Augusta, ahir al migdia
Arbre trencat per l'efecte del vent al carrer de la Via Augusta, ahir al migdia | Lluís Rovira Llurba

La línia de tempestes que va travessar el país va deixar un total de 21,8 litres/m2 a Cambrils, ahir i segons les dades recollides per l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep, en una jornada de pluja no intensa i amb temporal de llevant. A destacar el fort vent de llevant, amb força de gairebé 40 km/h, que va fer caure rames i fulles i fins i tot va doblegar algun arbre de la via pública.

Avui han continuat les pluges i Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT . El Pla queda en situació de Prealerta perquè segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins la matinada, les ratxes de vent encara podran superar els 72 km/h al litoral i prelitoral central i les comarques de la Selva i el Gironès.

Alerta INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT perquè durant el vespre d’avui s’esperen precipitacions intenses i fins demà a la tarda hi ha vigent un avís per acumulació d’aigua. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) durant el vespre d’avui encara s’esperen xàfecs d'intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts  acompanyats de tempesta. Principalment. a la meitat oest del territori.

Pel que fa a l'estat de la mar, hi haurà maregassa amb onades superiors a 2,5 metres amb caràcter general a tot el litoral amb notable mar de fons de component est i demà evolucionarà fins el vespre-nit cap a l’Alt Empordà i Baix Empordà principalment.

Comenta aquest article