Cultura

Festa Major

Arriba la Festa Major de la Immaculada, del 26 de novembre al 12 de desembre, amb la recuperació de les activitats presencials

Aquest matí, a la sala de plens, s'ha fet la roda de premsa de presentació de la programació festiva i cultural de la Festa Major d'hivern

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la Festa Major de la Immaculada, aquest matí. D'esquerra a dreta: Gemma Massagué, Oliver Klein i Concep Ferré
Roda de premsa de presentació de la Festa Major de la Immaculada, aquest matí. D'esquerra a dreta: Gemma Massagué, Oliver Klein i Concep Ferré | Berta Ruiz

Arriba la Festa Major de la Immaculada, del 26 de novembre al 12 de desembre, amb la recuperació de les activitats presencials, després que la programació de l'any passat estigués molt limitada per la pandèmia de la covid-19 i es decidís fer la majoria dels actes en format virtual. Aquest matí, a la sala de plens, s'ha fet la roda de premsa de presentació de la programació festiva i cultural, a càrrec de l'alcalde –Oliver Klein–, la tècnica de Festes –Concep Ferré– i la tècnica de Cultura, Gemma Massagué.

A mode d'introducció l'alcalde –Oliver Klein– ha lloat la tasca de coordinació del Departament de Cultura i Festes per farcir un ampli programa d'activitats destinat a tots els públics, amb activitats familiars, musicals i culturals; així com la implicació i participació de les entitats festives cambrilenques que prenen un gran protagonisme. L'alcalde ha animat a tothom a participar de la Festa Major amb la què s'obre un cicle festiu previ a les festes nadalenques. També ha tingut paraules d'agraïment per al regidor Joan M. Artigau, per la seva tasca de suport i coordinació en aquesta àrea.

Lliurament dels Premis Vila de Cambrils, aquest diumenge

Tot seguit, la tècnica de Festes –Concep Ferré– ha desgranat els diferents actes organitzats per la seva àrea, mentre que la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– ha fet el mateix amb el seu àmbit. Així doncs, la programació s'obrirà aquest proper dijous, a les 20 hores a la Sala Àmbits del Centre Cultural, amb la inauguració de l'exposició "Naturalment" de Lluís Puiggros. Divendres 26, a les 18 hores, tindrà lloc l'acte d'encesa oficial de l'enllumenat nadalenc; mentre que diumenge 28, a les 12 hores, tindrà lloc un dels actes més destacats del programa com és el lliurament dels Premis Vila de Cambrils, enguany en les categories de narrativa, poesia i fotografia.

Teatre de Festa Major, exposicions i música a la Cripta

El dia 1 de desembre, a les 19.30 hores al cinema Rambla de l'Art, es projectarà el documental "Nàstic Genuine. El nacimiento de una realidad"; el 3 de desembre s'inaugurarà l'exposició "Plastihistòria de la humanitat" –activitat impulsada per la Unió de Botiguers– i que es podrà visitar durant les festes; el 4 de desembre hi haurà el teatre de Festa Major amb l'obra "Un mort a mitges", mentre que el diumenge 5 de desembre, serà el torn de la música a la Cripta, amb un concert de la jove pianista cambrilenca Astrid González.

Professó de la Immaculada el 8 de desembre

El dia 8 de desembre, diada de la Festa Major, es recuperarà la professó de la Immaculada amb les entitats festives, a la sortida de missa, pels carrers del Barri Antic. S'evitaran els balls conjunts a la plaça de l'església de Santa Maria per evitar aglomeracions. El mateix dia, a les 18.30 hores, es farà el concert de Festa Major amb l'Orquestra Pensylvania.

Tallers Oberts i animació familiar

Per al següent cap de setmana de l'11 i 12 de desembre està prevista una nova edició dels Tallers Oberts, així com la commemoració del Setge de Cambrils, per a la tarda del dissabte dia 11. Diumenge al migdia també hi haurà una animació familiar de carrer amb "El meu amic Brutus" de la companyia Príncep Totilau. A la tarda serà el torn de la música amb el concert de Genís Piqué i Marc Torres a la Cripta de l'Ermita.

Mercat de Nadal a la Vila i "Papanoelada" al Port

Per part de les entitats comercials locals també s'han previst d'altres actes com el tradicional Mercat de Nadal de l'Associació Vilacentre a la plaça de la Vila del 4 al 8 de desembre o la "Papanoelada" de la Xarxa del Port per al dissabte 4 de desembre, de les 18 a les 19 hores pels carrers del Port.

L’Apunt

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR D’HIVERN

Dijous, 25 de novembre

A les 20 h, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, Inauguració de l’ exposició NATURALMENT, de Lluis Puiggros Puigdellívol

Divendres, 26 de novembre

ENCESA OFICIAL DE L’ENLLUMENAT DE NADAL

A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, ACTE D’ENCESA DE LES LLUMS DE NADAL.

Lectura de Desitjos de Nadal.

Amb la participació de les Escoles de Primària de Cambrils, l’Escola Municipal de Música i l’Agrupament Escolta Gent de Mar

CANTADA DE NADALES amb les CORALS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAMBRILS: PETITS CANTORS, COR KODALY i COR VIVACE.

Interpretaran les Nadales: Arbre de Nadal, El Trineu i Nadal de colors.

Seguidament, Animació de Nadal. Actua Produccionsens presenta LES NÒMADES.

Dues criatures de grans dimensions arribades de Terres de Fantasia ens conviden a fer un sorprenent viatge visual i sonor.  Deixeu que us sorprenguin en cada passa, en cada moviment ... Transformant l’espai en un món imaginari ple de noves sensacions.

A les 21 h, al Teatre del Casal, 1r. Cicle ESCENA CAMBRILS.

ELS DIES MENTITS. De Marta Aran (producció sal Flyhard)

Monòleg dramàtic, amb Lara Salvador.

Entrades: anticipadament a www.entradium.com , 10 €. A taquilla, el dia de la funció, 12 €

Organitza: Escena Cambrils

Diumenge, 28 de novembre

A les 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS VILA DE CAMBRILS

30è PREMI DE FOTOGRAFIA VILA DE CAMBRILS

11è PREMI DE NARRATIVA MARÍTIMA - JOSEP LLUÍS SAVALL

10è PREMI DE POESIA VILA DE CAMBRILS

Actuació del duet JAZZUL, format per  Sònia Linares, veu, i David Chueca a la guitarra.

Seguidament, a la Sala Àgora, Inauguració de l’exposició del 30è. Premi de Fotografia de Cambrils

Dimecres, 1 de desembre

A les 19.30 h, al cinema  Rambla de l’Art (Rambla Jaume I, 35), Projecció del documental: NÀSTIC GENUINE. El nacimiento de una realidad, de Ram(on) Giner.  

Amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat. 

Divendres, 3 de desembre

A les 18 h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural, Inauguració de l’exposició

PLASTIHISTÒRIA DE LA HUMANITAT 

De la Fundació Educa.

Es tracta d'un viatge per la història basat en figures de plastilina que repassa, cronològicament, els moments més importants que ha viscut la Humanitat: del Paleolític a la 1a i 2a Guerra Mundial, passant pel Descobriment d'Amèrica i molt més.

Organitza Unió de Botiguers- Cambrils Obert

Dissabte, 4 de desembre

A les 21h, al Palau Municipal d’Esports, TEATRE DE FESTA MAJOR,

UN MORT A MITGES.

Una comèdia per morir-se de riure amb Mayte Carreras i Cristina Solà. 

Al Palau Municipal d’Esports. 

Mort en Robert, la Pili i la Neus hauran d’organitzar tots els preparatius pel funeral del difunt, a qui la mort l’ha sorprès en una situació totalment compromesa.

A l’hora de decidir què fer amb la Ferreteria, el negoci familiar, se’n adonen que hauran de comptabilitzar uns “claus” del Robert que no figuren al inventari i viure tot un enrenou de sorpreses i situacions recargolades sense acabar histèriques o escoltant veus del mes enllà. 

Preu: 5 €.   Venda a taquilla i a www.entradium.com

Diumenge, 5 de desembre

A les 19.30h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

Concert d’ASTRID GONZÁLEZ. Piano.

En l’entorn de l’Escola de Música, sorgeixen alumnes que destaquen d’una manera excepcional. Aquest és el cas de l’Astrid González, que de ben petita, ja mostrava unes qualitats fora del normal davant del piano.

El programa a interpretar està format per obres dels compositors Beethoven, Chopin i Granados.

Preu entrada: 5 €. Venda anticipada a www.entradium.com

Diumenge, 8 de desembre. DIADA DE FESTA MAJOR

A les 11.30 h, a l’Església Parroquial de Santa Maria, MISSA MAJOR.

Cantarà la Coral Verge del Camí.

A la sortida de Missa, PROFESSÓ DE LA IMMACULADA, amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils. Acompanyarà la professó la Cobla Ministrers de Cambrils.

A les 18.30 h, al Palau Municipal d’Esports, CONCERT DE FESTA MAJOR, amb l’Orquestra PENSYLVANIA

Entrada gratuïta amb invitació

Podeu recollir les vostres invitacions al Centre Cultural i al Patronat de Turisme

Feu-ne un bon ús.

Es podrà entrar al recinte amb entrada fins a les 18.10 h, a partir de llavors si queden llocs es donaran a qui no tingui entrada.

Obertura de portes a les 18 h

Dissabte 11

TALLERS OBERTS 2021. Els artistes cambrilencs participen en la 15a convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen. Visiteu-los, esteu tots convidats.

Horari: d’11 a 14 i de 17 a 20 h

A les 12 h, amb inici a la plaça de la Vila, i pels carrers de la vila, MÚSICA AL CARRER, amb el grup STROMBOLI JAZZ BAND

A les 18 h, amb inici a la plaça del Mn. Joan Batalla, i pels carrers del Port, MÚSICA AL CARRER, amb el grup STROMBOLI JAZZ BAND

A les18 h, al pati de la Torre del Llimó, COMMEMORACIÓ DEL SETGE DE CAMBRILS DE L’ANY 1640.

ACTE INSTITUCIONAL a càrrec de la Sra. Maria Josep Figueras Salvat, Rectora de la URV i de l’Alcalde Oliver Klein.

Lectura del poema L’ombra de Jacint Vilosa, de Ventura Gasol, a càrrec de Josep M. Puig Baiget, acompanyat per música de xelo amb Olga Prats Garriga.

Actuació de la Coral Verge del Camí

Seguidament, recorregut fins a la plaça del Setge, OFRENA de les corones florals i Cant dels Segadors.

Participen a l’acte el Ball de Bastons de Cambrils, La Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants del Setge i els timbalers de la Farnaca i el Ball de Diables de Cambrils

Notes:

  • En cas de pluja l’acte institucional es traslladarà a la Sala de Plens de l’edifici Consistorial

Diumenge 12 de desembre

TALLERS OBERTS 2021. Els artistes cambrilencs participen en la 15a convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen. Visiteu-los, esteu tots convidats.

Horari diumenge: d’11 a 14 h.

A les 12 h, amb inici a la plaça de la Vila, i pels carrers de la vila, ANIMACIÓ FAMILIAR DE CARRER, amb EL MEU AMIC BRUTUS, de la Companyia Príncep Totilau

A les 18 h, al pati de la Torre del Llimó, FESTA TALLERS OBERTS, Concert amb SALVA RACERO TRIO.

A les 19.30h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

Recital de Flauta travessera i piano amb GENÍS PIQUÉ i MARC TORRES

El flautista Genís Piqué i el pianista Marc Torres ens conduiran a un viatge a través de la història de la música, de de C.P.E. Bach fins a Desbussy, tot passant per la música romàntica de Carl Reinecke.

Un concert en què gaudirem del so barroc i íntim de la flauta sense acompanyament i acabarem amb la potència d’un dels grans concerts romàntics per excel·lència.

Preu entrada: 7 €, socis: 5 €. Venda anticipada a www.entradium.com

Organitza: Coral Verge del Camí

Dijous, 16 de desembre

A les 18 h, al Centre Cultural, HORA DEL CONTE: ESCUDELLA DE CONTES DE NADAL amb Assumpta Mercader.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a bib@cambrils.cat

A les 19 h, a l’Espai El Pati del Centre Cultural, Inauguració de l’ exposició de pintura de l’Associació LA MAR DE PINTURA – CALIDOSCOPI.

Diumenge, 19 de desembre

A les 19.30h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

CONCERT DE NADAL amb la Coral Verge del Camí

La Coral Verge del Camí ofereix a tots els cambrilencs un concert que ha esdevingut la forma de començar les festes nadalenques amb música, tradició i alegria.

Entrada: lliure, amb reserva prèvia a: www.entradium.com

Organitza: Coral Verge del Camí

ACTIVITATS:

MERCAT DE NADAL A LA VILA

Del 4 al 8 de desembre.

Omplirem la plaça de la Vila i els carrers Gimbernat i Immolats del Setge del comerç del poble, d’artesania, d’alimentació i amb motius nadalencs per engalanar casa teva.

Horari:

Dissabte 4, de 17 a 20.30 h

Del 5 al 7, de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h.

Dimecres 8, de 10 a 14 h

Organitza: Associació Vilacentre
 

TRENET TURÍSTIC DE NADAL

Del 4 al 8 de desembre.

Horari: dissabte 4, de les de les 17 h a les 19.30 h. Del 5 al 7 de les 11 h a les 13.30 h i de les 17 h a les 19.30 h. Dimecres 8 de les 11 h a les 13.30 h (amb sortida a les hores del Patronat de Turisme i a les mitges hores del passeig Albert)

Parades del trenet turístic durant el Mercat de Nadal: Patronat Municipal de Turisme i passeig Albert

Preu: 1 € / trajecte

PLASTIHISTÒRIA DE LA HUMANITAT 

Del 3 de desembre al 9 de gener de 2022

Sala d’actes del Centre Cultural

Consultar horaris. 

De la Fundació Educa

Organitza Unió de Botiguers- Cambrils Obert
 

PAPANOELADA” DE LA XARXA DEL PORT

Dissabte 4 de desembre, de les 18 a les 19 h, pels carrers del port.

Rua amb motos clàssiques i històriques del Moto Club Trial Cambrils i batucada amb els Timbalers Cop de Cap Timbalers, per anunciar que els comerços del Port ja estan preparats per oferir-te els seus productes per les Festes de Nadal, i exposaran motos clàssiques als seus aparadors.

Organitza: L’associació Xarxa del Port

Comenta aquest article