Cultura

Lectura

Trobada de l'autor Àngel Burgas amb l'alumnat de 2n d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

L’autor de "Noel et busca" ha compartit amb els nois i noies l’experiència que va envoltar la redacció de la novel·la

Per Redacció

L'escriptor Àngel Burgas amb els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
L'escriptor Àngel Burgas amb els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer | Cedida

Despertar-se en un hospital i no recordar ni el teu nom i alhora, veure que no t’espera ningú més que un company de pis i que tens vigilància a la porta. Aquest és l’enigmàtic punt de partida de la novel·la Noel et busca. L’alumnat de 2n d’ESO del Vidal i Barraquer ha llegit durant el primer trimestre aquest llibre de suspens i han pogut parlar-ne amb l’autor de Figueres, Àngel Burgas.
L’escriptor ha compartit amb els joves algunes curiositats sobre una novel·la (que ha obtingut el premi Crítica Serra d’Or 2013, ha estat seleccionat per la llista d’honor de l’IBBY i ha estat finalista del Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura espanyol). Així, les fonts d’inspiració de la novel·la o els objectius que buscava amb aquesta història han estat algunes de les moltes qüestions que s’han posat sobre la taula. Els nois i noies han gaudit amb aquesta novel·la juvenil que han treballat durant tot el trimestre i han fet arribar els seus dubtes a l’autor.
L’autor està acostumat a aquest tipus de trobades i de fet, els seus llibres són força coneguts entre el públic juvenil. També els ha narrat els seus inicis com a professor d’expressió plàstica i com es va començar la seva carrera novel·lística que li ha portat altres premis i reconeixements.
Les trobades entre escriptors i escriptores i l’alumnat del centre és una de les activitats emmarcades en el Pla Lector que té el col·legi Vidal i Barraquer. La proposta busca el foment de la lectura des dels més petits, l’alumnat d’Infantil, fins als de l’ESO.

Un moment de la trobada de l'escriptor Àngel Burgas amb els alumnes del col·legi / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article