Informació general

El Parc del Pescador acull una nova edició de les Jornades Interculturals i Solidàries

Per Berta Ruiz



Moment de l'actuació de Pallassos sense Fronteres dins de les Jornades Interculturals i Solidàries

El Parc del Pescador va acollir durant tot aquest passat cap de setmana les cinquenes Jornades Interculturals i Solidàries, que enguany van girar entorn el lema "Els objectius de desenvolupament del Mil·leni. Pobresa zero", amb els 8 objectius establerts l'any 2000 per l'ONU i signats pels governs i estats en la Declaració del Mil·lenni de Nacions Unides, com un primer pas per eradicar la fam i la pobresa al món.

Durant els dos dies es va instal·lar la Fira de la Solidaritat, on una quinzena d'entitats locals van mostrar els seus projectes i les seves activitats en els diferents estands. També es va instal·lar un espai que recollia tots els projectes del 0,7% que les ONG de Cambrils destinen al Tercer Món, així com un estand informatiu sobre aquests 8 objectius del Mil·leni i l'exposició sota el nom "Bons propòsits a l'inici del Mil·leni", sobre els compromisos de 189 països de les Nacions Unides en la lluita per eradicar la pobresa al món.

El dissabte al migdia també es van dur a terme dos actes destacats, com la presentació del llibre La pobresa no és rendible: passin i vegin d'Alfonso López i la conferència "Els objectius del mil·leni, una ocasió per parlar de la pobresa al món", que va anar a càrrec de la directora de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, Mercè Campabadal.

Tallers, exposicions i degustació gastronòmica internacional

Dissabte a la tarda es va fer l'espectacle infantil "Una escola de nassos, donem una lliçó a la guerra", que va oferir el grup Pallassos Sense Fronteres. Durant tota la jornada del dissabte, la canalla també va poder participar en els tallers de la diversitat i la interculturalitat que es van fer per tot el parc. Al vespre es va fer l'espectacle de dansa i música amb balls de capoeira, sevillanes a càrrec del grup Sevillanes de Nou Cambrils, i la música del Grup de Vent Staccatto de l'Escola Municipal de Música, de Raices (folklore xilè) i per acabar "Jirafas en la Índia". També es va fer, com ja és tradicional en aquestes jornades, la degustació de gastronomia internacional, amb una àmplia varietat de menjar i plats típics d'arreu del món i de cultures molt diferents. Aquesta és una de les activitats que any rere any té més èxit, i enguany també ho ha estat. Ahir diumenge al matí es va fer el taller "Spumacares del Món", un taller creatiu de caretes d'espuma, que els més petits van poder confeccionar.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la regidora de Benestar Social –Rosa M. López– es mostrava molt satisfeta de com havien anat enguany les jornades i en feia una valoració molt positiva de totes les activitats i tallers realitzats durant els dos dies, destacant especialment la degustació gastronòmica, que una vegada més ha estat una de les activitats estrella, amb una gran quantitat i varietat de menjars ben diversos. Segons Rosa M. López, tot i que potser no ha passat tanta quantitat de gent com l'any passat, les jornades han anat molt bé tant per la participació de la ciutadania, com pel nombre d'entitats i ONG que hi han participat, que han pogut mostrar els seus projectes i activitats.

Comenta aquest article