Societat

Salut

Una seixantena de persones participen a la ruta i esmorzar saludables organitzada per l'Associació contra el Càncer

Els participants a la ruta d’ahir al matí van recórrer un total de 5 km pel litoral de ponent cambrilenc, 2,5 d’anada i 2,5 de tornada fins arribar al punt de partida, davant de la seu del Patronat de Turisme

Per Lluís Rovira i Barenys

Sortida de la ruta saludable des de davant la seu del Patronat de Turisme, ahir al matí
Sortida de la ruta saludable des de davant la seu del Patronat de Turisme, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Una seixantena de persones van participar, ahir al matí, en la ruta i posterior esmorzar saludables, una activitat organitzada per l’Associació contra el Càncer de la demarcació de Tarragona i que té com a objectiu el de potenciar uns hàbits preventius d’aquesta malaltia, com són l’esport i la dieta saludable. Tal com explicava Isabel Vidal, gerent de l’Associació contra el Càncer de Tarragona, a revistacambrils.cat, “aquest és un dels tres pilars de la nostra entitat, el de la prevenció, ja que els estudis demostren que fent esport i adoptant una dieta saludable es pot prevenir el càncer. Els altres dos pilars de la nostra entitat són el de donar acompanyament i ajuda tant al malalt de càncer com a la seva família, per una banda, i el de la recerca, per una altra banda.

Els participants a la ruta d’ahir al matí van recórrer un total de 5 km pel litoral de ponent cambrilenc, 2,5 d’anada i 2,5 de tornada fins arribar al punt de partida, davant de la seu del Patronat de Turisme. Allí es va fer el repartiment de l’esmorzar saludable consistent en fruita, en aquest cas pomes i plàtans. Tot plegat sota la supervisió d’un fisioterapeuta de l’Associació contra el Càncer. Aquesta activitat ja s’ha portat a terme en altres poblacions costaneres de la demarcació tarragonina com ara Tarragona, Salou o l’Ametlla de Mar i està previst fer-ne alguna més en alguna població de les Terres de l’Ebre encara per determinar. Segons explicava Isabel Vidal, “aquesta activitat s’ha iniciat enguany amb la col·laboració de Port Solidari, des del Port de Tarragona, i mirarem que es pugui mantenir de cara als propers anys. Ara bé, sempre que hi hagi un col·lectiu que vulgui fer una marxa nòrdica o fer una activitat física tenim el terapeuta que els pot ajudar i conduir en qualsevol moment. Qualsevol entitat que vulgui col·laborar amb nosaltres per tal d’impulsar l’esport estem oberts amb els nostres tècnics i amb el que tinguem disponible per tal que ens anem conscienciant de que és necessari fer exercici”.

L’Associació contra el Càncer fa tractaments de fisioteràpia a malalts de càncer a la seva seu de Tarragona i també dóna suport en alguns Centres d’Atenció Primària amb els que té conveni, “aquí a Cambrils fem activitats de tallers científics a les escoles explicant la malaltia del càncer i els avenços que hi ha hagut. La Fundació de l’Associació contra el Càncer enguany fa 50 anys i també hem fet una exposició, que s’ha pogut veure a l’espai El Pati del Centre Cultural”. Isabel Vidal també explicava que l’any passat aquí a Catalunya es van destinar 28,9 milions d’euros en 106 projectes d’investigació, “en això estem, en anar impulsant tot el tema de la recerca per lluitar contra el càncer”.

El fisioterapeuta de l'Associació contra el Càncer va donar unes instruccions abans d'emprendre la caminada / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Participants a la ruta  al seu pas pel passeig de les Palmeres / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

 

Comenta aquest article