Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis rebran la visita de Jordi Sànchez en la concentració del 15 de desembre

Aquell mateix dia el col·lectiu d'Àvies i Avis aniran a la plaça del Setge a fer el seu particular homenatge de commemoració del Setge de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, poc més d'una trentena, van fer la concentració setmanal, ahir, a la plaça de la Vila, ferms en la reivindicació de la independència i la llibertat. En l'apartat previ, la portaveu del col·lectiu va repassar les properes concentracions que els queden a les Àvies i Avis en aquesta recta final d'any que ja estem encarant i amb la mirada posada en el calendari. D'entrada, les concentracions dels dimecres segueixen amb l'única excepció del dimecres 8 de desembre, el dia de la Festa Major de la Puríssima, que es va decidir per unanimitat no fer la trobada setmanal. Pel que fa a les concentracions al port, la següent es farà el diumenge 28 de novembre i es deixaran de fer durant el mes de desembre per tal de reprendre-les un cop hagin passat les festes nadalenques.

D'altra banda, el dimecres 15 de desembre, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, serà a Cambrils convidat per les Àvies i Avis de manera que serà el primer dels presos polítics que visitarà Cambrils després de la sortida de la presó. Aquell dia està previst fer la concentració habitual a la plaça de la Vila lloc on l'expresident de l'ANC farà un parlament. A continuació les Àvies i Avis aniran cap a la plaça del Setge a fer l'ofrena al Portal en commemoració al Setge de Cambrils. Després de l'ofrena està previst fer un dinar de germanor al restaurant Denver que està obert "a tothom que hagi lluitat i lluiti per a combatre la repressió". El menú té un preu de 28 euros i poden fer reserves al telèfon 655 555 608.

Un cop fet el repàs de les properes activitats, les Àvies i Avis van encetar la part reivindicativa amb el cant dels Segadors, com és habitual, al que van seguir els crits i proclames i que es va tancar amb el cant dels Segadors.