Societat

Festes

La propera Festa de Reis recuperarà els actes d'abans de la pandèmia amb l'excepció de l'arribada de Ses Majestats al port

A part de l'arribada de Ses Majestats al port, enguany es recuperaran la resta d'actes de la Festa de Reis com són l'arribada dels heralds, la cavalcada i el repartiment de paquets del dia 6 de gener

Per Lluís Rovira i Barenys

El Rei Melcior amb la canalla un cop desembarcat de les barques, a la Festa de Reis de 2020
El Rei Melcior amb la canalla un cop desembarcat de les barques, a la Festa de Reis de 2020 | Lluís Rovira i Barenys

La Festa de Reis recuperarà gairebé tota la seva essència que la fa tan característica a Cambrils, després que l'any passat es fes una versió reduïda i adaptada a causa de la pandèmia. La intenció de l'AAA la Salle, a hores d'ara, és fer el format de festa que es feia fins fa dos anys però amb una excepció força important, no hi haurà l'arribada en barca al port de Ses Majestats els Reis Mags de l'Orient. Aquest acte s'ha suspès ja que es vol evitar la gran aglomeració de gent que s'acostuma a convocar en aquesta arribada tan genuïna. El que sí que hi haurà és la cavalcada amb totes les carrosses i elements habituals que la conformen. A hores d'ara, l'AAA la Salle està estudiant quin serà l'itinerari que farà la cavalcada pels carrers de Cambrils.

La resta d'actes de la festa de Reis es recuperaran, si no hi ha cap impediment propiciat per noves mesures de la pandèmia. Així doncs els heralds arribaran amb embarcació al port de Cambrils el diumenge 2 de gener al migdia i faran un recorregut pels carrers i places dalt dels vehicles que els estaran esperant. El dilluns 3 de gener els heralds faran les recollides de cartes, una a la vila i l'altra a la platja. El dia 5 de gener hi haurà la cavalcada i el dijous 6 de gener, els Reis Mags repartiran els paquets a tots els xiquets i xiquetes que ho hauran sol·licitat, tal com es ve fent a Cambrils des de sempre. El lloc de recollida de paquets serà l'habitual. L'AAA la Salle, a més, ha encarregat l'elaboració d'un vídeo promocional de la festa de Reis que es penjarà a través de les xarxes socials pels voltants de la Festa Major de la Puríssima.

Recordem que l'any passat la festa de Reis es va veure força alterada per la pandèmia; no hi va haver ni arribada ni cavalcada i el dia 5 de gener, els tres Reis es van quedar a la plaça de l'Ajuntament mantenint una certa distància amb els xiquets i xiquetes que els passaven a saludar i a deixar les cartes. El dia 6 tampoc hi va haver repartiment de paquets i en el seu lloc hi va haver visites puntuals dels Reis davant de les cases que ho havien demanat.

Es recupera el concurs de pessebres

Una altra de les activitats que organitza l'AAA la Salle per Nadal és el concurs de pessebres. Enguany es recupera el concurs i el jurat passarà a fer la visita a les cases entre els dies 27, 28 i 29 de desembre, amb cita concertada. L'entrega de premis es farà el diumenge 9 de gener al matí, en algun espai de l'edifici la Salle. D'altra banda, membres de l'AAA la Salle van iniciar ahir el muntatge del pessebre a l'entrada de la Casa de la Vila, una activitat que es reprèn també enguany després que l'any passat no es realitzés.

Comenta aquest article