Informació general

S'emeten les primeres imatges de la càmera de TV3 a Cambrils

Per Redacció



La càmera s'ha instal·lat a la teulada de l'edifici de la Confraria de Pescadors
Després de dos anys de tràmits i diversos entrebancs, dissabte passat, 12 de maig, el programa El temps de TV3 va emetre les primeres imatges de Cambrils a través de la càmera que està instal·lada al terrat de la Confraria de Pescadors. El meteoròleg de TV3 Toni Nadal, en l'edició del migdia del programa, va ser l'encarregat de mostrar aquestes primeres imatges de la càmera de Cambrils, que es pot orientar tant a ponent com a llevant.

Una realitat després de 2 anys

El passat 29 de novembre, Francesc Mauri, un dels homes del temps de TV3, acompanyat de diferents tècnics d'aquesta cadena de televisió van ser a Cambrils per comprovar la ubicació de la càmera, aquest era un dels tràmits que començaven a fer albirar la instal·lació de la càmera. Després d'això, es va haver de fer el projecte tècnic i instal·lar un enllaç per enviar les imatges de la càmera al repetidor de la Mussara.

Gràcies a la iniciativa del cambrilenc Joan Carles Pallejà –a qui la seva afició a la meteorologia el va dur a instal·lar-se a casa seva una estació meteorològica digital i a crear la web Meteocambrils <www.meteocambrils.com>– i a uns primers contactes amb Francesc Mauri, l'Ajuntament va començar a fer els primers passos per a la instal·lació de la càmera de TV3, ara fa dos anys. La instal·lació d'aquesta càmera, però, ha sofert tot un seguit de retards ja que en un principi s'havia previst que s'instal·lés al terrat de l'edifici més alt que hi ha davant de la façana del port, davant del Sorral. Després d'un seguit de converses entre les diferents parts implicades, aquesta ubicació es va haver de desestimar ja que no es va arribar a un acord amb la comunitat de veïns de l'edifici. Posteriorment es van buscar altres ubicacions a la façana portuària que en cap cas van arribar a fructificar. Finalment, la Confraria de Pescadors va donar el vistiplau a la instal·lació de la càmera a la teulada del seu edifici i a partir d'aquest moment es van haver d'iniciar, de nou, tots els tràmits.

Comenta aquest article