Informació general

Oli

La Cooperativa Agrícola torna a la DO Siurana, tres anys després

El president de la Cooperativa, Pau Serra, explica que "ara tot ha canviat ja que comptem amb més entrada d'olives i ja som autosuficients"

Per Lluís Rovira i Barenys

Zona d'envasat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola
Zona d'envasat a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

La Cooperativa Agrícola s'ha tornat a integrar dins la DO Siurana, des d'aquesta setmana passada. Després de més de tres anys fora de la DO, ara fa uns quinze dies va tornar a demanar el seu reingrés i aquesta setmana passada ja va rebre la confirmació del seu retorn tot i que per qüestions de logística de l'etiquetatge no va ser a temps de participar a la Fira de l'Oli de la DO Siurana que es va celebrar aquest passat divendres i dissabte a Reus.

Pau Serra explica que en aquests anys després de la crisi de la Cooperativa, "el fet d'estar dins la DO Siurana ens tenia lligats a l'hora de comprar oli a altres cooperatives. Necessitàvem vendre oli  als clients i no teníem prou oli ja que una part dels pagesos havia deixat de portar les olives. Aquest va ser un dels motius. A banda, la Cooperativa Agrícola, juntament amb altres quatre cooperatives, ja havíem signat una carta adreçada a la presidència de la DO, en les que demanàvem que canviessin unes quantes coses en les que no hi estàvem d'acord".

Pau Serra explica que "ara tot ha canviat ja que comptem amb més entrada d'olives i ja som autosuficients. A banda, durant aquests tres anys que hem estat fora molta gent ens preguntava com és que no estàvem a la DO. La Generalitat, per la seva part, també ens va recomanar que entréssim a la DO Siurana. Finalment ho vam preguntar als socis i hi van estar d'acord".

A banda, la Cooperativa Agrícola continua formant part de l'Associació QVExtra per a la promoció internacional de l'oli d'oliva, una entesa que es va formalitzar el mes de març de 2018. Precisament en aquell acte de presentació d'aquesta entesa ja es coneixia la sortida de la Cooperativa Agrícola de la DO Siurana des de feia poques setmanes. En aquell moment, els responsables de la Cooperativa Agrícola, preguntats per aquesta circumstància, no en van voler donar cap detall del com ni del per què d'aquesta sortida

Comenta aquest article