Informació general

Patrimoni

La Plataforma Conservem l'Estació recorda que el programa electoral de l'NMC recollia «la preservació per a l'ús ciutadà» de l'antiga estació

Segons el seu comunicat: "alguna raó hi ha d'haver per voler enderrocar un edifici de 157 anys d'història a canvi d'aixecar dos de nous que 'representin la història de l'estació'"

Per Redacció

Aspecte de l'edifici de l'antiga estació
Aspecte de l'edifici de l'antiga estació | Berta Ruiz
Des de la Plataforma Conservem l'Estació de Cambrils han volgut recordar, en un comunicat de premsa, què deien els partits que ara conformen l'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils en el seu programa electoral de les darreres eleccions municipals en relació a l'antiga estació de trens. En aquest comunicat, l'entitat que promou la conservació de l'edifici, mostra la seva "sorpresa" recordant què deia l'NMC (Nou Moviment Ciutadà per Cambrils), formació de l'actual alcalde, Oliver Klein. En el programa electoral de l'NMC es deia el següent: "preservarem i donarem usos ciutadans als edificis sense activitat de l’estació de tren així com a l’antiga Escola Municipal de Música quan es traslladi". La Plataforma Conservem l'Estació afegeix: "no podem estar-hi més d'acord! El problema és que 2 anys després, l'NMC defensa tot el contrari".

"Alguna raó hi ha d'haver per voler enderrocar un edifici de 157 anys d'història a canvi d'aixecar dos de nous que 'representin la història de l'estació'"

Segons aquest comunicat, la plataforma es pregunta "com pot ser que –després d'haver defensat per les xarxes mantenir l'edifici de l'estació i haver rebut un gran suport públic–, els polítics s'hagin mobilitzat en contra creant plataformes paral·leles, amb arguments fàcilment 'replicables', i s'hagi creat molta tensió i moltes baralles, afirmant coses com que la població no tenia cap dret a votar, que l'estació havia d'anar a terra. El mateix que deia això, ara és regidor de Cultura. Alguna raó hi ha d'haver per voler enderrocar un edifici de 157 anys d'història a canvi d'aixecar dos de nous que 'representin la història de l'estació'. No és suficient representació que el propi edifici reflecteixi la seva història?". Des de la plataforma s'insisteix en que, "les avingudes es poden unir sense enderrocar l'antiga estació. Els plànols que hem fet ho demostren. Ja està bé de suportar l'especulació urbanística. Promovem la recuperació del patrimoni i de la nostra història". S'adjunta l'enllaç al programa electoral de 2019 de l'NMC: https://nmc.cat/new/programa-electoral/ 
 
Extracte del programa electoral de l'NMC on s'indica que es preveu preservar l'estació de tren per a usos ciutadans