Informació general

ERC presenta al Centre Cívic de Vilafortuny les propostes de millora per als barris del municipi

Per Judit Pinazo



Joan Recasens, dissabte a la tarda, al Centre Cívic de Vilafortuny
Aquest passat dissabte a la tarda ERC va realitzar el primer acte de campanya. L'escenari triat va ser el Centre Cívic de Vilafortuny per presentar les propostes per als barris del municipi que inclou el programa de la formació republicana. L'acte va anar a càrrec de l'alcaldable d'ERC –Joan Recasens– i la número tres de la llista –Arantxa Uranga–; els van acompanyar els principals integrants de la llista a les properes eleccions municipals.

Les propostes que fa ERC per als barris són força nombroses. Segons Recasens, l'escenari que es va triar per presentar el programa no va ser casual "la presentació l'hem feta a Vilafortuny perquè un dels principals objectius del programa de barris és fomentar la interrelació entre els diferents barris del municipi i dotar els barris dels equipaments que es mereixen, ja que ara la majoria d'habitatges són de primera residència". Segons Recasens en aquesta legislatura s'han començat a aplicar criteris quant a l'organització de l'administració, amb la posada en marxa del regidor de barri, els consells consultius dels barris, les oficines de l'OAC, "això ha de portar cap a una compacitat de la nostra ciutat".

En línies generals el programa de barris pretén l'aglutinació de tots els centres cívics en una xarxa, millorar la comunicació entre l'Ajuntament i les entitats veïnals, reorganitzar i millorar el transport públic urbà, eliminar les barreres arquitectòniques i impulsar els eixos comercials.

Entre les diferents propostes específiques destaca la voluntat d'Esquerra de dotar els barris de diferents equipaments. ERC proposa entre d'altres construir una escola bressol als barris de la Llosa, el Nou Cambrils, l'Eixample Platja o Vilafortuny. Construir un nou CAP a Vilafortuny, finalitzar la urbanització dels carrers del Nou Cambrils, construir un centre cívic al Molí de la Torre, construir habitatges de protecció social al barri de la Parellada i del Pinaret o la construcció del passeig marítim al barri de Ponent són alguns dels exemples que contempla el programa de barris d'ERC.

Comenta aquest article