Cultura

Teatre

Èxit de l'obra teatral «Les dones sàvies» al Teatre del Casal

Enric Cambray i Ricard Farré interpreten, en el marc del cicle Escena Cambrils, una divertida adaptació de la famosa comèdia de Molière

Per Andreu Dalmau

Un moment de la representació teatral, ahir al vespre, al Casal Parroquial
Un moment de la representació teatral, ahir al vespre, al Casal Parroquial | Andreu Dalmau

El Teatre del Casal va acollir, ahir al vespre, la representació d’Enric Cambray i Ricard Farré de "Les dones sàvies". La coneguda comèdia de Molière, adaptada pel mateix Farré i Lluís Hansen, aboca als dos actors a la interpretació de diferents personatges. Cada un dels dos va haver de representar fins a quatre papers que havien d’intercanviar constantment al llarg de l’obra. La caracterització d’aquests personatges a través del vestuari i de la gestualitat va ser executada a la perfecció per tots dos actors.
El fet d’haver de representar diferents personatges va generar escenes molt còmiques que Cambray i Farré van saber explotar en funció de la resposta del públic. La interacció amb el pati de butaques va ser un dels punts forts de l’obra que va arribar al seu punt àlgid a l’escena del "5x10", una de les afegides a l’adaptació de Hansen i Farré.
Tot i ser una versió que no dista molt de l’original, els guionistes, a més a més de redistribuir els personatges, també han adaptat a l’actualitat el debat principal de l’obra –la crítica satírica a la intel·lectualitat pretensiosa– per a que el públic s’identifiqui més fàcilment amb els acudits.
Una altra de les escenes afegides a l’obra original de Molière va ser el fragment musical que protagonitzaven el Conill i Filaminta. El públic va gaudir de valent durant tota l’obra i ho va demostrar acomiadant als dos actors amb una llarga ovació.

La propera i última cita del cicle Escena Cambrils serà "Els dies mentits", a càrrec de Marta Aran i Lara Salvador, el proper divendres 26 de novembre. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a escenacambrils.cat.

Enric Cambray i Ricard Farré van interpretar l'obra

 

Comenta aquest article