Informació general

L'Ajuntament rebrà més de 300.000 euros per finançar programes de serveis socials per a aquest any 2007

Per Redacció



La signatura es va realitzar el passat divendres 11 de maig al matí a la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona
El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha signat els protocols addicionals dels convenis marc amb els ajuntaments i els consells comarcals de la demarcació del Camp de Tarragona en matèria de serveis socials per a l’any 2007. La signatura es va realitzar el passat divendres 11 de maig al matí a la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona. En l’acte hi van participar el secretari general del Departament d’Acció Social i Ciutadania –Jordi Rustullet– i el director dels Serveis Territorials del departament  –Jordi Tous– i els alcaldes i les alcaldesses dels ajuntaments de Calafell, Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Valls i el Vendrell, així com els presidents i presidentes dels consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

Els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació de Tarragona rebran una quantitat global de 8.179.722 euros aquest any. L’increment que aquesta quantitat assignada suposa és del 35,6% –l’any passat va ser de 6.032.297 euros–.

Aquest pacte amb el món local es va iniciar el 2004 i té vigència fins al 2008 amb l’objectiu de garantir l’estabilitat financera dels municipis i els consells comarcals. Cada any s’han de signar aquests protocols addicionals per concretar els programes i les quantitats que s’atorguen als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals.

Mitjançant aquesta col·laboració, el Departament d’Acció Social i Ciutadania coopera en el finançament de programes locals i comarcals que fan referència als serveis socials d’atenció primària, al transport adaptat, a l’atenció especialitzada de persones amb disminució, a l’atenció especialitzada a la gent gran amb dependència, a les drogodependències i la prevenció de la SIDA, a l'impuls i l'ordenació de la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones amb situació de dependència, a la inclusió social, a l’atenció a la infància i l’adolescència, a les famílies monoparentals, a les dones i els seus fills en situació de violència masclista, i a la integració de les persones estrangeres immigrants.

Finançament a l'Ajuntament de Cambrils

En el cas de l'Ajuntament de Cambrils, enguany ha rebut una quantitat de 314.655,42 euros, que serviran per finançar un total de 6 programes de serveis socials. Així doncs, les aportacions són les següents: 111.291,38 euros pel programa d'atenció primària, 53.150,84 euros pel programa de transport adaptat, 16.500 euros pel programa de persones amb dependència (PRODEP), 9.063 euros pel programa d'atenció educativa de 0 a 3 anys, 6.983,60 euros pel programa de dones i fills en situació de violència masclista, i finalment un total de 86.666,60 euros pel programa d'integració de persones estrangeres immigrades.

Comenta aquest article