Informació general

Joventut

El projecte Agents de Salut del departament de Joventut amplia la formació en sexualitat i en salut mental

El projecte ofereix una formació feta a mida en els àmbits de l’afectivitat, la sexualitat, la salut mental i els primers auxilis

Per Redacció

Logotip dels Agents de Salut
Logotip dels Agents de Salut | Cedida

La quarta edició del projecte Agents de Salut del Departament de Joventut de l’Ajuntament aposta, enguany, per ampliar les hores dedicades a temes de sexualitat i de salut mental, en base a les necessitats detectades durant la pandèmia. El programa, que s’iniciarà el proper dijous 25 de novembre amb la primera sessió formativa, es du a terme en col·laboració amb l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat i es dirigeix a joves estudiants entre 2n d’ESO i 2n de BAT i cicles formatius del municipi en el marc del programa Salut Jove del Pla Municipal de Joventut. Les persones interessades es poden inscriure de manera gratuïta a: https://www.joventutcambrils.cat/ca/blog/agent-de-salut.  

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha posat en valor la importància de promoure la salut jove des de diferents àmbits d’interès de les persones joves, així com des de les deteccions de necessitats de la infermera del CAP i les dinamitzadores juvenils; i molt especialment en una etapa en què hi ha dubtes, preguntes i necessitats de referents.  

Temes sobre l'afectivitat, la sexualitat, la salut mental i els primers auxilis

El projecte ofereix una formació feta a mida en els àmbits de l’afectivitat, la sexualitat, la salut mental i els primers auxilis, que s’avalua després de cada edició i s’adapta segons les consultes rebudes pel servei de salut comunitària  de l'Hospital Lleuger de Cambrils. Enguany cada àmbit es treballarà en una sessió mensual, excepte sexualitat i salut mental, què comptaran amb dues sessions cadascuna, ja que la pandèmia ha repercutit en els joves en salut mental i manca d’acompanyament en l’àmbit de la sexualitat.  

La primera formació, el 25 de novembre, serà la xerrada per prevenir la violència masclista “I la meva mitja taronja, on és?”, que servirà per treballar el primer àmbit del programa: l’afectivitat i la sexualitat.  

L’Apunt

La figura de l'Agent de Salut Jove

L’objectiu de crear la figura de l’Agent de Salut Jove és formar joves en matèries claus de l’àmbit de la salut, perquè es puguin convertir en referents en el seu grup d’iguals. Els i les joves que s'acullin al projecte tindran un usuari i contrasenya per accedir a un espai virtual restringit al web de Joventut amb continguts de salut i materials relacionats amb el programa.  

A més, com a novetat d’aquesta edició, es facilitarà a cada participant una carpeta d’anelles dissenyada exclusivament per al projecte, amb contingut molt visual de tots els àmbits en format infografia. El contingut d’aquest carpeta ha estat elaborat per alumnes d’infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i també inclou amb material exclusiu del servei del Punt de Salut dissenyat per la cambrilenca Ariadna Roca.   

Comenta aquest article