Informació general

Educació

Es busquen voluntaris que vulguin participar en un programa de mentoria per acompanyar adolescents

La iniciativa anirà a càrrec de l’Associació Quilòmetre Zero i permetrà establir relacions de suport i aprenentatge

Per Redacció

La iniciativa anirà a càrrec de l’Associació Quilòmetre Zero
La iniciativa anirà a càrrec de l’Associació Quilòmetre Zero | Cedida

El Pla Educatiu d’Entorn de Cambrils, a través del Projecte Rossinyolde l’Associació Quilòmetre Zero, està buscant persones voluntàries que vulguin participar en un programa de mentoria per acompanyar adolescents de diferents cultures i contextos socials amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge. El voluntariat es concreta en una trobada setmanal entre persona voluntària mentora i l’adolescent amb la idea de realitzar activitats en l’oci i el temps lleure. Les persones interessades poden enviar la seva inscripció a https://quilometrezero.cat/voluntariat o escriure al correu electrònic llor.projectes@quilometrezero.cat.   

La mentoria és una eina d’intervenció social que promou la relació entre persones que voluntàriament s’ofereixen per proporcionar un suport a una altra persona que es troba en una situació de risc d’exclusió. Aquesta relació és motivada i tutoritzada per un equip professional.  

El programa és una oportunitat que afavoreix la interacció, l’entesa i el respecte a la diversitat en el context social multicultural del moment que vivim i està al servei de la inclusió, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats dels col·lectius més vulnerables. L’experiència beneficia als nois i noies, les seves famílies, el centre escolar, l’alumnat universitari i la pròpia Universitat, i el seu objectiu és facilitar-los suport, consell, amistat, reforç i un exemple positiu.  

 

Comenta aquest article