Informació general

S'engega la campanya electoral a les eleccions municipals del 27 de maig

Per Lluís Rovira i Barenys, Josep Maria Ferrando



Plafó situat a la plaça de Carles Roig amb cartells electorals, avui al matí
Aquesta passada matinada, just a partir de les 12, s'ha posat en marxa la campanya per a les eleccions municipals del proper 27 de maig. I enguany, per primera vegada, totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions a Cambrils han fet l'acte simbòlic de l'enganxada del primer cartell.

Per fer aquesta enganxada, les set candidatures cambrilenques s'han distribuït per quatre espais diferents de Cambrils. PSC i PP ho han fet a la plaça de Carles Roig, al barri de la Parellada, mentre que ben a prop, a la plaça d'Espanya, en ple Barri Antic, era ICV qui enganxava el seu primer cartell electoral.

ERC, per la seva part, ha triat la plaça d'Aragó, al Port, per donar el tret de sortida de la campanya mentre que CiU, la PLIC i Ciutadans concorrien a la plaça de Marcel·lí Domingo, en plena façana del port, com a lloc d'inici.


Robert Benaiges (PSC):
"Espero que sigui una campanya civilitzada"


El candidat del PSC, Robert Benaiges, ha manifestat la voluntat del PSC de tenir una campanya tranquil·la: "espero que sigui una campanya civilitzada i que sobretot s’exposin programes que la gent pugui contrastar. Espero que siguem capaços d’arribar a la gent i que ens renovin la confiança que a les darreres eleccions municipals vam tenir". Segons Benaiges, l'objectiu del PSC en aquesta campanya és "fer arribar el missatge del programa electoral. Farem una campanya molt explicativa del programa, amb actes on explicarem de manera particular els diferents aspectes que volem destacar d’aquest programa, com la mobilitat, la seguretat ciutadana, l'habitatge, i sobretot arribar a la gent".

Mercè Dalmau (CiU):
"Farem molts porta a porta per transmetre les nostres propostes"

CiU ha programat una campanya electoral basada, principalment, en el contacte directe. Tal i com explicava la cap de llista d'aquesta formació, Mercè Dalmau, la seva campanya serà a peu de carrer "farem molts porta a porta per transmetre les nostres propostes a totes les zones de Cambrils. Cada dia estarem ubicats a un determinat indret de Cambrils per tal de fer arribar el nostre projecte". CiU, d'altra banda, repartirà una publicació en què s'explica el programa i amb la foto de tots els candidats.

Carme Cros (PP):
"Hem plantejat una campanya austera"

Per la seva banda Carme Cros, candidata pel PP, ha manifestat que estan molt il·lusionats: "nosaltres comencem aquesta campanya molt il·lusionats, hem parlat amb moltes persones i entitats i hem rebut molt de suport". Pel que fa al contingut de la campanya electoral, Carme Cros ha dit: "hem plantejat una campanya molt austera, sense grans ostentacions, ni grans despeses econòmiques, ni grans festes. Creiem que és una manera de donar exemple del que pot ser la gestió de l’Ajuntament. Hem plantejat una campanya de carrer, una campanya molt personal, molt de tu a tu, que la gent pugui venir a parlar amb nosaltres i ens digui quin tipus de model de ciutat vol per Cambrils".

Xavier Martí (PLIC):
"Amb els nostres cartells hem volgut destacar els símbols de la família"

La PLIC ha portat a terme una campanya preelectoral força intensa. Segons el cap de llista d'aquesta formació, Xavier Martí, "hem començat amb unes imatges diferents al que s'havia vist fins ara. Avui canviem a una imatge més de campanya, ara la nena del nostre anunci ja va acompanyada per mi. Hem volgut destacar els símbols de la família, que creiem que és importantíssim davant d'una campanya electoral". Per Martí, però, "la campanya és un fet més. La gent ha de reflexionar per veure quin futur volen per a la seva població. La feina l'hem anat fent al llarg d'aquests quatre anys que hem estat a l'oposició

Joan Recasens (ERC):

"ERC no és la crossa de ningú, el que volem és guanyar"

Al llarg de la campanya electoral ERC vol presentar els seus quatre eixos programàtics, que, tal i com explicava el seu candidat, Joan Recasens, "són el civisme, la cohesió, la identitat i la sostenibilitat. La nostra gent està molt engrescada i tenim molta il·lusió en fer uns bons resultats. El que farem aquests dies és treballar molt dur per presentar el nostre programa a fi i efecte que el 27 de maig els resultats siguin per guanyar. Perquè, ho hem de dir, ERC no és la crossa de ningú. Tenim un projecte que podem dir que és una tercera via davant dels dos partits més importants dins de la població, i el que volem és guanyar."

Salvador Matas (ICV):
"L'objectiu és incrementar el nombre de regidors i regidores així com reeditar el govern d'esquerres"

El candidat d'ICV, Salvador Matas, encara les eleccions amb molt d'optimisme "perquè creiem que aquest govern en quatre anys ha treballat molt bé per Cambrils. Ens marquem l'objcetiu d'incrementar el nombre de regidors i regidores i també, com a segon objectiu, el fet de reeditar el govern d'esquerres. Creiem que ha estat un govern que ha funcionat molt bé. Som l'única força que ha dit clarament quina és la nostra política d'aliances i creiem que la ciutadania ho valorarà".
Matas espera que la campanya "sigui neta i que realment es parli del que s’ha de parlar, de les apostes que cada partit tenim per al municipi, del model de ciutat que defensem, de les propostes de programa i que no caiguem en enfrontaments que no tenen sentit i que a més a més desincentiven la ciutadania a l’hora d’anar votar".

Pedro Altés (Ciutadans):
"Volem fer arribar el nostre missatge a tots els racons de Cambrils"

Per Pedro Altés, cap de llista de Ciutadans, el principal objectiu de la campanya electoral de la seva formació és el de "poder fer arribar el nostre missatge a tots els racons de Cambrils. Que tots els ciutadans de Cambrils coneguin la nostra formació, que pel fet de ser una formació nova encara no és prou coneguda." Segons Altés, "la campanya l'hem plantejat amb tot un seguit d'actes a diferents llocs del poble i volem establir contactes amb els diferents sectors socials cambrilencs per explicar-los les nostres propostes."

Comenta aquest article