Societat

Jornades de l'Oli Nou

Petits i grans aprenen el camí que fa l'oliva des de l'arbre fins que es converteix en oli en el taller «Ruta per les oliveres»

Per Redacció

Un moment de la visita a una finca d'oliveres, aquest passat dissabte a la tarda
Un moment de la visita a una finca d'oliveres, aquest passat dissabte a la tarda | Cedida (Facebook Promoció Econòmica Cambrils)
Aquest passat dissabte a la tarda, en el marc de les 8es Jornades de l'Oli Nou Verge Extra, va tenir lloc el taller "Ruta per les oliveres" –organitzat pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament–. Un total de 27 persones es van sumar a aquesta activitat familiar en la què petits i grans van fer de pagesos i van poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva des de que està a l'arbre fins que es converteix en oli. En primer lloc, els participants van visitar una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives. Després, aquestes olives es van portar fins al molí de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, on es va fer una visita i es va explicar tot el procés d'elaboració que se segueix per obtenir l'oli d'oliva verga extra. A més, amb el preu de l'entrada per als adults se'ls va obsequiar amb un lot de regal amb una ampolla de 750 ml d'oli d'oliva verge extra del raig de la nova collita i paté d'olives arbequines 110g.
 
Amb aquesta activitat es tancaven les jornades, aquest cap de setmana. Del 29 d'octubre al 7 de novembre, un total de 25 restaurants del municipi s'han sumat a les jornades oferint tastos de pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola com a aperitiu dels seus àpats.
Visita a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola (Facebook Promoció Econòmica Cambrils)

 

Comenta aquest article