Informació general

Impostos

El Tribunal Constitucional confirma que no es podran reclamar els diners pagats per l'impost de plusvàlua

La sentència admet que deixa un "buit normatiu" que cal que resolgui el poder legislatiu

Per ACN

Vista aèria de Cambrils amb el barri de l'Eixample Platja en primer terme i els barris de la Vila al fons
Vista aèria de Cambrils amb el barri de l'Eixample Platja en primer terme i els barris de la Vila al fons | Francesc Vidal-Barraquer
El Tribunal Constitucional confirma en la sentència que anul·la l'impost de la plusvàlua i que no es podran reclamar els diners pagats o les obligacions tributàries que s'hagin decidit amb una resolució administrativa ferma prèvia a la publicació de la decisió judicial. En el document fet públic, ahir dimecres, el TC diu que aquests pagaments "no poden considerar-se situacions susceptibles de ser revisades", malgrat que l'impost hagi quedat anul·lat. Tampoc es poden revisar les "liquidacions provisionals o definitives que no hagin estat impugnades en la data de dictar-se la sentència".
 
El Constitucional també admet que deixa un "buit normatiu" que haurà de resoldre el poder legislatiu. Segons la sentència, l'impost de la plusvàlua tal i com estava dissenyat és "expulsat de l'ordenament jurídic, deixant un buit normatiu sobre la determinació de la base imponible que impedeix la liquidació, comprovació, recaptació i revisió d'aquest tribut local i, per tant, la seva exigibilitat". "Ara ha de ser el legislador, i no aquest tribunal, el que, en l'exercici de la seva llibertat de configuració normativa, faci les modificacions o adaptacions pertinents", segueix la sentència.
 
Recordem que amb l'anul·lació d'aquest impost, l'Ajuntament de Cambrils deixarà d'ingressar uns 2 milions d'euros aproximadament, tal com informava revistacambrils.cat el passat 28 d'octubre.

Comenta aquest article