Informació general

Plenari

La targeta Visa de l'alcalde, la celebració del Setge, la praderia de posidònia.... un reguitzell de preguntes en el primer control de l'acció de govern

Els dos grups que ara estan a l'oposició –Junts x Cambrils i ERC– es van estrenar amb una llarga bateria de temes en el primer ple de caràcter ordinari des que hi ha el nou govern municipal

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenàri celebrada el passat 29 d'octubre
Un moment de la sessió plenàri celebrada el passat 29 d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

La sessió plenària del passat divendres 29 d'octubre va ser la primera de caràcter ordinari del nou equip de govern municipal. A l'ordre del dia –a més dels diferents punts d'aprovació i de donar compte– es va incloure el punt de control de l'acció de govern, precs, preguntes i mocions. En aquesta ocasió no s'havia presentat cap moció, però sí hi va haver un ampli repertori de preguntes. Els dos grups que ara estan a l'oposició –Junts x Cambrils i ERC– es van estrenar amb una llarga bateria de temes. Algunes de les respostes es van realitzar en la mateixa sessió plenària mentre que d'altres es respondran en el següent ple.

Celebració del Setge, praderia de posidònia i obres de la rambla de Jaume I

El portaveu de JxC –Lluís Abella– va preguntar diferents qüestions com: si el nou equip de govern té previst celebrar l'acte de commemoració del Setge, "donat que el nou govern està format per uns partits i unes persones que mai o gairebé mai han assistit a aquest merescut homenatge als cambrilencs que van morir a mans espanyoles". Abella també va preguntar per l'adequació de nous passos per travessar l'antic traçat ferroviari; les funcions que ha d'exercir el nou Cap de Gabinet d'Alcaldia; sobre la conservació de la praderia de posidònia del litoral del Cavet i com es treballarà des del nou govern municipal per aconseguir declarar-la zona natural protegida i sobre el projecte de remodelació de la rambla de Jaume I i si es té previst el cobrament de contribucions especials.

Lluís Abella (JxC): "Per què s'ha incrementat l'import de la targeta bancària VISA de l'alcalde a un import de 3.000 euros?"

El portaveu de JxC també va preguntar per què s'ha incrementat l'import de la targeta bancària VISA de l'alcalde a un import de 3.000 euros. Segons va dir Abella, "recordo que la senyora Mendoza la tenia habilitada per 500 euros i no se'ls va gastar mai. Ens pot dir que té previst fer amb aquest import tan elevat? Ens podria facilitar la seva agenda prevista que justifiqui aquestes despeses?". Abella va seguir preguntant sobre si es té previst habilitar algun local de festes per a les entitats festives locals i sobre quins canvis es tenen previstos fer en la neteja i la jardineria de Cambrils.

Licitació de les guinguetes, campanya de vacunació i ajuts europeus

Per part d'ERC, la seva portaveu –Camí Mendoza– també va exposar una àmplia bateria de qüestions. Va preguntar sobre si es preveu algun canvi en l'habilitació dels passos provisionals de la via; sobre la situació de la licitació de les guinguetes i que, si s'atura el procés tindria unes "conseqüències nefastes per a l'Ajuntament perquè s'hauria d'indemnitzar als afectats"; sobre la sessió d'espais municipals per a la campanya de vacunació; sobre les subvencions i ajuts europeus als quals es pot acollir l'Ajuntament de Cambrils i en quines convocatòries s'està treballant.

Camí Mendoza (ERC): "Demano que tots siguem responsables amb la situació sanitària, l'ús de la mascareta i que la imatge de Cambrils no es faci malbé d'aquesta manera"

Mendoza també es va referir al darrer campionat de BikeTrial que va tenir lloc el passat 10 d'octubre a la platja del Regueral. Segons va dir: "ens va sorprendre la posada en escena; aquell dia semblava que si alguna cosa es promocionava era l'empresa col·laboradora amb tota la seva maquinària exposada per tot arreu amb els seus logos ben visibles, mentre les referències a Cambrils i a l'Ajuntament eren ben escasses. Volem saber els criteris del departament d'Esports a l'hora d'establir les condicions d'aquestes col·laboracions". La portaveu d'ERC també va preguntar per les obres de la rambla de Jaume I; per les inversions previstes en matèria d'Esports i sobre la data límit per regularitzar la situació dels treballadors interins de l'Ajuntament i el protocol del teletreball.

Finalment, per tancar la seva intervenció, Camí Mendoza va fer un prec demanant a tots els membres de l'equip de govern que siguin curosos amb l'ús de la mascareta. Segons va dir, "en algunes rodes de premsa s'ha vist algú sense mascareta; no sé si coneixen la normativa però a dia d'avui és obligació portar-la en un espai tancat. Demano que tots siguem responsables amb la situació sanitària i que la imatge de Cambrils no es faci malbé d'aquesta manera".

Les respostes del govern municipal

En el torn de respostes, la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– es va referir a la prova de BikeTrial i va comentar que, "estem molt contents amb els col·laboradors que ens van ajudar a fer una prova tan espectacular; per suposat que els farem arribar el reglament". Sobre les inversions, Pleguezuelos va recordar que en l'anterior plenari havia fet una extensa exposició sobre les actuacions previstes.

El regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar que, "després d'impulsar quatre passos prioritaris a l'antic traçat ferroviari, no descartem estudiar algun pas més en els punts on siguin necessaris". Sobre el projecte de remodelació de la rambla de Jaume I, Daza va comentar que "està en un procés d'adjudicació; quan sapiguem a quina empresa s'ha adjudicat l'obra ho anunciarem, així com l'inici de les obres".

Pel que fa al seu àmbit d'actuació, el regidor de Serveis Generals, Medi Ambient i Recursos Humans –Josep M. Vallès– va comentar que, sobre la praderia de posidònia s'està en col·laboració amb la Generalitat i s'està treballant el Pla d'Usos de les Platges. "Ens permetrà donar-li més valor a aquests elements protegits del nostre litoral. Esperem culminar amb aquesta declaració de zona de protecció" va dir. Quant als canvis en el servei de neteja i jardineria, Vallès va explicar que, "intentarem millorar-ho i ho estem començant a fer perquè la imatge del municipi té una gran importància". En matèria de personal, el regidor socialista va comentar que, "tenim el pla que ha de cobrir les places per jubilació de l'any vinent i també s'està parlant per anar aplicant la RLT poc a poc. Pel que fa a les noves eines com pot ser el protocol de teletreball s'hi està treballant i revisant per incloure les ensenyances que hem tingut en els últims mesos després del ciberatac i els efectes de la pandèmia".

Oliver Klein: "Sí s'organitzarà l'acte del Setge"

Per tancar l'apartat de preguntes, l'alcalde –Oliver Klein– es va encarregar de respondre algunes del seu àmbit. Sobre la commemoració del Setge de Cambrils, l'alcalde va confirmar que sí s'organitzarà l'acte. En referència a la figura del Cap de Gabinet, Klein va comentar que ja es va facilitar el currículum que havia requerit l'oposició i properament se'ls informarà de les seves funcions.

Oliver Klein: "No tinc cap necessitat de fer cap despesa no pertinent amb aquesta targeta"

Pel que fa a l'ús de la targeta VISA –preguntat per JxC–, Klein va respondre: "no en sóc coneixedor, m'imagino que altres alcaldes l'han tingut amb diferents condicions. Jo no he donat cap instrucció de cap tipus; m'imagino que és per a quan m'he de desplaçar a algun lloc i fer alguna cosa en nom i en representació de l'Ajuntament. S'han repetit els tràmits que es venien fent sempre. Sí em comprometo, públicament, a que qualsevol despesa que jo pugui fer amb aquesta targeta, se'ls comunicarà directament a vostès, a tot el plenari i a la població perquè no tinc cap necessitat de fer cap despesa no pertinent. Igualment donaré a conèixer la meva agent amb la voluntat de la màxima transparència".

Quant al tema de les guinguetes, Klein es va limitar a dir que s'havia mantingut una reunió amb els antics concessionaris per tal d'escoltar-los; mentre que sobre la campanya de vacunació i la cessió d'espais, l'alcalde va dir que l'acord està signat i s'està tramitant. En referència als plans d'ajuts, Klein va avançar que l'equip de govern ha pres la decisió de crear una oficina que treballi en el tema específic de la recerca de subvencions; aquesta estarà adscrita a la regidoria de Promoció Econòmica i realitzarà una gestió transversal.

Finalment, sobre el prec del correcte ús de la mascareta requerit per la regidora d'ERC –Camí Mendoza–, l'alcalde va deixar clar que "la nostra obligació és complir amb les indicacions sanitàries sempre i així ho farem; si hi ha hagut algun fet anecdòtic, demano disculpes".

Comenta aquest article