Societat

Excursionisme

L'Escola de Muntanya del Centre Excursionista Cambrils inicia el seu primer cicle formatiu

La propera sessió serà de caire pràctic i tindrà lloc el diumenge 7 de novembre, sota el nom "Els colors de Prades a l’Abellera"

Per Redacció

Imatge d'una sortida organitzada pel CEC el passat mes de març
Imatge d'una sortida organitzada pel CEC el passat mes de març | Cedida (facebook CEC)

L’Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Cambrils ha iniciat, aquesta tardor, el primer cicle formatiu organitzat per l'entitat. Es tracta d'un curs teòric-pràctic d’orientació i natura a càrrec d’un dels seus socis, biòleg i monitor de senderisme, Jaume Broto. Aquesta formació té per objectiu fer pedagogia de la muntanya, reconèixer les serres i cims de l’entorn i aprendre a orientar-se tot utilitzant el major nombre de recursos existents, des de la brúixola fins a les noves tecnologies.

La primera sessió va tenir lloc el passat 18 de setembre i va consistir en una sortida nocturna on els participants van poder contemplar el cel de nit i familiaritzar-se amb les constel·lacions principals, gràcies a una aplicació mòbil.
Durant la segona sessió, de caire teòric, que va tenir lloc l’1 d'octubre, els participants es van introduir en la utilització de programes informàtics per a l’orientació a la muntanya i principis d'astronomia.

Propera sortida, a Prades, el diumenge 7 de novembre

La propera sessió serà de caire pràctic i tindrà lloc el diumenge 7 de novembre, sota el nom "Els colors de Prades a l’Abellera". En aquesta sortida, de tot el dia, els participants faran servir mapa i brúixola per treballar corbes de nivell i l'azimut en les diferents bifurcacions del camí. A més podran gaudir de la vegetació de tardor de mitja muntanya, amb especial atenció al roure reboll, i reconèixer moltes altres espècies.

Propera sessió d'orientació pels camps i rieres de Cambrils

Més endavant, es dedicarà una sessió pràctica a realitzar un itinerari d'orientació Dufour pels camps i rieres del municipi de Cambrils. L'esmentat sistema Dufour combina l’ús brúixola i lectura d'un rumb, azimut o direcció concreta, tot seguint un ritme regular. No es tracta de caminar de pressa o lentament, sinó de seguir un ritme adequat i passar pels punts marcats. Dins de la programació de molts centres excursionistes, existeixen caminades Dufour, per la qual cosa aquest tipus de sessions poden ser també una preparació per participar-hi, a banda d’una forma molt divertida d’aprendre a orientar-se i estar en contacte amb l'entorn natural de la nostra comarca.

Els participants poden inscriure’s a totes les sessions o bé a aquelles que els puguin interessar. Durant les activitats, rebran la documentació preparada per Jaume Broto, per treure’n el màxim profit de les activitats.

Donada la importància de saber orientar-se i conèixer l'entorn que ens envolta, així com gaudir-ne sense malmetre'l, l’Escola de Muntanya de Cambrils desitja fer extensiva aquesta formació a tots els cambrilencs i cambrilenques, encara que no siguin socis de l'entitat. Només caldrà estar federat en les activitats pràctiques, tramesa que realitza el mateix C.E. Cambrils.

Per a més informació, podeu consultar la nostra agenda d'activitats al web www.cecambrils.cat. o enviar un correu a escolamuntanya@cecambrils.cat.

Comenta aquest article