Informació general

Una xerrada sobre la prevenció dels trastorns alimentaris enceta els actes del Projecte Formatiu per a Pares i Mares

Per Berta Ruiz



Un moment de la primera xerrada del programa, ahir al vespre al Centre Cultural
Ahir al vespre va tenir lloc a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional la primera de les xerrades dins del Projecte Formatiu per a Pares i Mares que es farà en els propers mesos. A l'acte hi va ser present el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos–, que va ser l'encarregat d'encetar aquest cicle, iniciativa de les Regidories d'Ensenyament i Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, amb la participació de totes les AMPA dels centres escolars cambrilencs.

La xerrada d'ahir, "La prevenció dels trastorns alimentaris: un repte per a tothom" a càrrec del terapeuta ocupacional i col·laborador del Programa de Prevenció de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia –Roger Codina– va ser un taller preventiu adreçat a les famílies per formar en la promoció d'hàbits i estils de vida saludables en qüestions alimentàries.

Roger Codina va explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta xerrada i els seus objectius: "volem explicar en línies generals quins són els trastorns del comportament alimentari i algunes de les pautes que poden servir per prevenir. És una mena de guia pels pares per poder detectar algunes situacions de risc i a través d'aquesta detecció, com es pot actuar i com es poden tractar aquestes situacions, que per desgràcia cada vegada són més freqüents. També explicar la incidència que té aquest tema avui en dia en la nostra societat i la influència dels mitjans de comunicació, la moda o el vestuari".

Roger Codina va afirmar, però, que tot hi haver-hi unes pautes que cal seguir per fer front a situacions d'aquestes característiques, "la primera premissa per nosaltres és no donar falses expectatives perquè no hi ha fórmules màgiques. El més important és desangoixar les famílies i orientar, sobretot en els primers passos i quines serien les eleccions més adequades. Busquem prevenir i orientar en el cas que s'observi alguna disfunció, que primer s'haurà de dirigir cap a l'atenció primària i en segon lloc, si realment s'observa que aquest problema és existent, que es pugui derivar a especialistes en trastorns del comportament alimentari".

Comenta aquest article