Informació general

El Parc del Pescador serà l'escenari aquest cap de setmana de les cinquenes Jornades Interculturals i Solidàries

Per Berta Ruiz



Imatge de la degustació de gastronomia internacional a les jornades de l'any passat
Ahir al matí es va fer la presentació de les cinquenes Jornades Interculturals i Solidàries 2007 que es faran durant aquest cap de setmana al Parc del Pescador.
Enguany, el lema de les jornades és "Els objectius de desenvolupament del Mil·leni. Pobresa zero", 8 objectius establerts l'any 2000 per l'ONU i signats pels governs i estats en la Declaració del Mil·lenni de Nacions Unides, com un primer pas per eradicar la fam i la pobresa al món.

A l'acte de presentació hi van ser presents la regidora de Benestar Social –Rosa M. López– i el regidor de Cooperació i Solidaritat –Salvador Matas–. Rosa M. López va destacar l'evolució d'aquesta iniciativa seguida en els darrers anys, i iniciada l'any 2003 "com una aventura de treball de participació sobre la qüestió de la diversitat cultural des d'una perspectiva lúdica, informativa i formativa, amb activitats adreçades a tothom per perdre la por a la multiculturalitat i enriquir-nos humanament". La regidora també va voler destacar l'esforç i el treball realitzat per les diferents regidories "que permeten que les accions siguin múltiples i diverses", i la participació del ciutadà "que és el veritable protagonista".

Per la seva banda, el regidor de Cooperació i Solidaritat –Salvador Matas– va destacar l'èxit i consolidació d'aquestes jornades, i el treball que realitzen moltes entitats en col·laboració amb l'Ajuntament, "que donen riquesa. Aquest és un aparador que serveix per transmetre a la resta de la societat la tasca que es du a terme cada dia, el treball callat de molta gent".

Activitats per a tothom al Parc del Pescador

Durant aquest dissabte i diumenge, el Parc del Pescador acollirà nombroses activitats per a totes les edats. Hi haurà la Fira de la Solidaritat, on més de 15 entitats locals mostraran els seus projectes i les seves activitats. També hi haurà un estand amb els projectes del 0,7% que les ONG de Cambrils desenvolupen a països del Tercer Món i un altre estand informatiu sobre els 8 objectius del Mil·leni. A banda, s'instal·larà l'exposició "Bons propòsits a l'inici del Mil·lenni". Dissabte al migdia tindrà lloc la presentació del llibre "La pobresa no és rendible: passin i vegin" d'Alfonso López i també la conferència "Els objectius del Mil·lenni, una ocasió per parlar de la pobresa al món" a càrrec de Mercè Campabadal.

Per a la canalla també es faran activitats i tallers com els "Tallers de la diversitat" o l'espectacle infantil "Una escola de nassos, donem una lliçó a la guerra", del grup Pallassos Sense Fronteres. Al vespre es farà un espectacle de dansa i música amb balls de capoeira, sevillanes a càrrec del grup Sevillanes de Nou Cambrils, i la música del Grup de Vent Staccatto de l'Escola Municipal de Música, de Raices (folklore xilè) i per acabar "Jirafas en la Índia". El mateix dissabte al vespre, es farà la degustació de Gastronomia Internacional. Diumenge es farà el taller "Spumacares del Món", un taller creatiu de caretes per als més petits.

Guia "Cambrils respon!"

Salvador Matas també va aprofitar per presentar la guia "Cambrils respon!", un recull de tots els projectes que s'han fet des de Cambrils, tant des de l'Ajuntament com de les entitats en el camp de la cooperació i la solidaritat. Segons Matas, aquesta guia s'ha fet "no només per transmetre i repassar tots els projectes que s'han fet des del Consell Consultiu Cambrils Ciutat Solidària, sinó també per fer una invitació perquè tothom pugui tenir un camí obert per implicar-se en el nivell que vulgui". Salvador Matas també va explicar que "a cada acció hem volgut que hi hagués una cara de cada associació implicada, per explicar què suposa aquest treball, perquè es vegi aquesta tasca compartida. Un document molt valuós per fer una invitació perquè la gent de Cambrils que ja és solidària ho sigui encara més".

Comenta aquest article