Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Activitats nadalenques

El nou mapping nadalenc de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'estrenarà el divendres 3 de desembre

Aquest espectacle audiovisual que es projecta sobre la façana de l’hospital gòtic incorporarà enguany noves escenes protagonitzades per l’alumnat de P-5 i les figures festives del municipi

Per Redacció

Imatge de la gravació del mapping amb un grup d'alumnes de P5
Imatge de la gravació del mapping amb un grup d'alumnes de P5 | Cedida

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat un nou mapping de temàtica nadalenca a TKLab, el grup d’investigació de l’Associació Cultural Telenoika, de Barcelona, que està especialitzada en aquest tipus d’animacions en 3D.

El vídeo mapping és una tècnica de projecció de vídeo sobre tot tipus de suports amb què es crea el contingut audiovisual per ser adaptat a la forma d'una superfície estàtica, per fer que aquesta cobri vida (en aquest cas, l’Hospital del Coll de Balaguer). Els protagonistes d’aquest espectacle audiovisual que des de l’any 2015 es projecta a la Plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, sobre la façana d’aquest conjunt monumental del s.XIV, són aquest 2021, com cada any, l’alumnat de P5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs.

A aquesta seixantena d’infants, l’equip de TKLab els ha gravat aquest mes d’octubre al plató de la Televisió de Vandellòs, amb la tècnica del Chroma Key, per simular la seva participació en les diferents escenes típiques del Nadal al municipi.

Aquests professionals combinaran els vídeos dels infants amb infografies, imatges 3D i altres tècniques d’animació digitals i hi afegiran música i sons. «Tal com vam fer l’any passat, hem demanat a l’equip encarregat del muntatge que hi incorporin les figures festives del municipi: l’Home dels Nassos, els gegants de l'Hospitalet, el gegantó Frare Celestí, el Cavallet de Mar, els Capgrossos i lo Boc de Vandellòs, perquè els nens i nenes coneguin millor els elements propis de la cultura popular local», ha destacat la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

El nou mapping inclourà noves escenes relacionades amb el Nadal i altres nadales tradicionals catalanes, interpretades per la soprano Olga Miracle i arranjades pel pianista i compositor Jordi Tomàs, segons ha explicat el realitzador de Telenoika, Daniel Miracle.

L’espectacle tindrà una durada aproximada d’uns 8 minuts i s’estrenarà el divendres 3 de desembre, a les 18.30 h. Es podrà veure a la Plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant durant tot el Nadal , en concret , els dies 4, 10, 11, 17 i 18, 23 i 30 de desembre, a les 18 h, a les 18.30 h, a les 19 h i a les 19.30 h.