Cultura

Pubillatge

La pubilla i l'hereu de Cambrils participen a la Festa d'elecció del pubillatge de Catalunya, a Seva

Per Redacció

La pubilla de Cambrils Camí Cruz, l’Hereu Diego Rivera i el regidor de l’Ajuntament Joan Maria Artigau, van participar a l'acte d'elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya
La pubilla de Cambrils Camí Cruz, l’Hereu Diego Rivera i el regidor de l’Ajuntament Joan Maria Artigau, van participar a l'acte d'elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya | Cedida

La Pubilla de Cambrils, Camí Cruz Caballé, l’Hereu, Diego Rivera Gómez, i el regidor de l’Ajuntament Joan Maria Artigau, van participar aquest passat cap de setmana als actes d’elecció i proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya celebrats a Seva (Osona). Aquesta festa major del pubillatge, organitzada per Foment de les Tradicions Catalanes, va aplegar a la població osonenca prop d’un miler de persones, incloent les 30 candidates i 17 candidats provinents d’arreu que van participar en els exàmens realitzats al llarg del dissabte en una doble prova tant escrita com oral.  

El programa va començar dissabte al matí amb una recepció i benvinguda a la sala polivalent i l’inici dels exàmens sobre la cultura catalana i habilitats comunicatives. Després d’un dinar de treball i la represa de les proves de selecció, la jornada del dissabte va acabar amb un sopar de comiat dels títols nacionals del 2019. L’endemà diumenge tot el pubillatge va assistir a la inauguració de la Majòlica i es va desplaçar passejant fins als Jardins de Sors, on es va fer la Proclamació de la Pubilla, l’Hereu, les Dames i els Fadrins de Catalunya 2021 i també dels i les representants de les comarques barcelonines, gironines, lleidatanes i tarragonines.  

Elecció de la Pubilla i Damisel·les de Cambrils des de 1966

El regidor Joan Maria Artigau –que hi va assistir per delegació de l’alcalde–, ha destacat la llarga tradició de Cambrils en l'elecció de la Pubilla i Damisel·les. L'any 1966 va ser la primera vegada que es va fer l'elecció. Des d’aleshores cada any hi ha hagut noies que han tingut la il·lusió de presentar-se individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys s'han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l'Hereu Infantil (1980), l'Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils el (2009).  

Les pubilles i hereus representen el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al Pregó de la Fira de l’any següent, a finals del mes de maig.  

Comenta aquest article