Cultura

Concert

Lidia Pujol i Marina Garcés presenten l'espectacle «Conversando con Cecilia»

La cantant i la filòsofa van presentar, ahir a La Cripta, una conversa musical al voltant la cantautora Cecilia

Per Andreu Dalmau

Concert a càrrec de Lidia Pujol i Marina Garcés, ahir al vespre, a la Cripta
Concert a càrrec de Lidia Pujol i Marina Garcés, ahir al vespre, a la Cripta | Andreu Dalmau

La cantant Lidia Pujol i la filòsofa Marina Garcés van presentar, ahir al vespre a la Cripta, com a part de la programació del Festival Accents, “Conversando con Cecilia”, un col·loqui musical amb l’objectiu d’entendre millor la figura de la cantautora espanyola. Lidia Pujol va començar presentant l’espectacle que duu el nom del seu darrer disc. La cantant va mostrar-se encantada de poder parlar de Cecilia a la Cripta: “aquesta conversa és un regal que ens fem la Marina i jo”. El concert va tenir el format de conversa musical, és a dir que les cançons que la Lidia interpretava s’anaven intercalant amb llargues converses o reflexions sobre la vida i l’obra de Cecilia. Per la seva part, Marina Garcés, filòsofa de professió, aportava una visió més reflexiva i metafísica mentre que Pujol donava un punt de vista més emocional.

La primera cançó, “Si no fuera porqué”, Pujol va voler dedicar-la a la seva amiga Marta Ribes. Altres cançons cantades per Pujol van ser “Donde iran a parar”, “Ramito de violetes”, “Nada de nada” – on la cantant va comptar amb la col·laboració del públic – o “Mi querida España”. Aquesta última, va explicar la cantant, va ser la cançó que la va empènyer, el 3 d’octubre de 2017, a decidir dedicar un disc a l’obra de Cecília.

Cançons censurades pel franquisme

Mi querida España”, tal com van explicar Pujol i Garcés, és una de les moltes cançons de Cecilia que van ser censurades pel franquisme. Una d’aquestes cançons censurades va ser “Testamento”, la lletra de la qual criticava durament a l’Església, als polítics de l’època i al dictador. Aquesta gravació, que no va arribar a sortir de l’estudi, va poder ser escoltada pel públic de la Cripta de forma inèdita. Abans d’acabar, Pujol va convidar al públic a intervenir en el col·loqui fent preguntes o donant la seva opinió sobre la música de Cecilia. Algunes persones es van animar a participar per agrair a Pujol i Garcés per “haver posat llum a les cançons de Cecilia” i per “canviar la visió” que tenien de la cantautora.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de Lia Sampai, el diumenge 21 de novembre, també en el marc del Festival Accents. L’entrada costa 10€ i es pot adquirir a entradium.com.

Diferents imatges del concert "Conversando Cecilia"

 

Comenta aquest article