Informació general

Salut

La campanya de vacunació contra la grip es farà del 26 d'octubre al 12 de novembre  

Les persones majors de 70 anys podran aprofitar per vacunar-se amb la 3a dosi de la Covid si fa més de 6 mesos des de l’administració de la 2a  

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la campanya de vacunació de la covid-19 al Casal de la Gent Gran
Imatge d'arxiu de la campanya de vacunació de la covid-19 al Casal de la Gent Gran | Lluís Rovira i Barenys

La campanya de vacunació contra la grip es portarà a terme a Cambrils del 26 d’octubre al 12 de novembre al Centre Cívic de Les Basses, al Casal de la Gent Gran i al Centre Cultural Municipal. Es pot reservar hora de forma presencial al CAP, per telèfon al 977363074 i en uns dies s’habilitarà un espai web específic per demanar cita per a la vacunació.  

La regidora de Benestar i Salut de l’Ajuntament de Cambrils, Yolanda Quílez, ha fet una crida a totes les persones considerades de risc a vacunar-se per reduir la transmissió de la malaltia i alhora facilitar la lluita contra la Covid-19 i formar part de la solució. Cal tenir en compte que la vacuna de la grip s’ha d’administrar cada any perquè la seva preparació varia en funció dels virus gripals, és segura i té uns efectes adversos mínims.  

Les persones considerades de risc es poden vacunar gratuïtament al sistema sanitari públic: persones de 60 anys o més, dones embarassades i puèrperes, infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació), persones amb malalties cròniques, persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades, persones amb obesitat mòrbida, persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i professionals de la salut, sociosanitaris, docents i resta d’essencials.  

Aquest any, s’aprofitarà la campanya de la vacunació de la grip per administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones més grans de 70 anys i que faci més de 6 mesos que se’ls hi hagi administrat la segona dosi.  

Comenta aquest article