Informació general

Concentració

Àvies i Avis, una «taca d'oli» que perdura

Aquest proper diumenge 24 d'octubre se celebra un acte a Mataró per commemorar els quatre anys de mobilitzacions de diferents col·lectius que no han cessat en cap moment en la seva reivindicació

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la llibertat van recordar, ahir, els quatre anys de l'inici de les mobilitzacions per reclamar l'aplicació del mandat de l'1 d'Octubre. Al llarg d'aquest període hi ha hagut concentracions i actes multitudinaris a diferents indrets del país al mateix temps que sorgien diferents col·lectius que no han aparcat en cap moment la reivindicació per aconseguir la materialització de la República Catalana, com a objectiu final. Aquest proper diumenge 24 d'octubre se celebra un acte a Mataró per commemorar els quatre anys de mobilitzacions de diferents col·lectius que no han cessat en cap moment en la seva reivindicació. Un dels col·lectius que participarà en aquest acte és el dels Avis i Àvies, agrupats en la Taca d'Oli, i la portaveu del grup cambrilenc ahir va anunciar que cinc membres de grup cambrilenc seran presents en aquest acte a la capital del Maresme. En aquest acte, conduït per Jordi Pessarrodona, hi haurà diferents parlaments i música del col·lectiu Música per la Llibertat així com Sardanes amb la cobla Premià.

D'altra banda, a nivell estrictament local, les Àvies i Avis van anunciar que seguirien les mobilitzacions setmanals dels dimecres a les 11,30 h, com es ve fent des del febrer de 2018. Pel que fa a les mobilitzacions al port, es reprendran el diumenge 14 de novembre a les 12 h, al costat de les escales reials, amb periodicitat quinzenal. Un cop fets aquests advertiments, es va iniciar la concentració amb el cant de l'Estaca al que van seguir els crits i consignes a favor de la independència i es va tancar l'acte amb el cant dels Segadors. Una setmana més, la concentració va romandre a la plaça de la Vila i es continua deixant per més endavant la recuperació del tomb pel voltant del mercadet ambulant.

Comenta aquest article