Tema del mes

Pedro Altés [alcaldable per Ciutadans]: “Depèn de com evolucioni Cambrils pot ser que demà el POUM sigui dolent”

Per Èlia BellmuntPedro Altés és el candidat desconegut: es presenta com a candidat per primera vegada per un partit polític, Ciutadans, que es presenta també per primera vegada a Cambrils. Aquest empresari, nascut a Reus ara fa 39 anys, mai abans s’havia presentat a unes eleccions. Anteriorment havia militat a Convergència i havia ocupat algun càrrec intern a nivell de partit. Reconeix que no coneix amb profunditat alguns dels temes cabdals d’aquesta legislatura perquè no ha format part de l’actual consistori. Es mostra molt esperançat amb els resultats del 27 de maig i fins llavors té dos objectius: transmetre el missatge de Ciutadans i entusiasmar els ciutadans perquè tornin a confiar en els polítics.

Per què vols ser el proper alcalde de Cambrils?


Dins del procés intern del partit es va votar que jo fos cap de llista, vaig acceptar-ho i aquí estic. No crec que sigui millor o pitjor que un altre com a alcalde. L’alcalde és una cara visible però al darrere hi ha tot un equip. L’equip que m’acompanya són gent del carrer, com qualsevol altre, que viu a Cambrils. No tenim polítics professionals a Ciutadans perquè ens interessa saber què opina la gent.

Quines són les prioritats bàsiques que s’han de solucionar en la propera legislatura?

Hi ha moltes coses a resoldre, però per solucionar-ho no podem rebutjar una proposta pel simple fet que ve de l’oposició o del govern. Fem les coses com s’han de fer i si és una bona proposta fem una política constructiva. La gent ha de tornar a confiar en els seus representants, perquè darrere del polític hi ha una persona que està vetllant pels interessos dels ciutadans. Un regidor representa tots els ciutadans, tant si l’han votat com si no.

Què n’opines del model de ciutat que ha establert el POUM?

El POUM avui té coses bones i d’altres que no. Depèn de com evolucioni Cambrils pot ser que demà el POUM sigui dolent. Si ve gent de fora de Cambrils és perquè els agrada tal i com està; no ha de perdre la seva essència. Això no vol dir que Cambrils no hagi de créixer, però ho ha de fer cobrint les necessitats dels ciutadans.

Quines expectatives de resultats té Ciutadans per a la nit del 27 de maig?

Demanarem que la gent dipositi la confiança en una nova manera de fer política i això ens donarà els resultats que ens mereixem. No m’he plantejat no obtenir representació, però si fos així no consideraria que fos un fracàs perquè som un partit molt jove. Obtenir un regidor ja és un bon resultat, però podem tenir una sorpresa.

Amb qui estaria disposat a pactar, o a no fer-ho, Ciutadans?

En funció dels nostres resultats, i els de la resta, sabrem quina és la nostra capacitat negociadora. Per pactar cal renunciar a una part del programa i si arribéssim a un pacte seria perquè veiem el compromís de fer una política coherent amb el que necessita la ciutadania. El fet de tenir una regidoria en concret o una alcaldia mai serà el que ens faci pactar amb un altre partit.
§ EN DETALL§

“L’hospital lleuger no és la solució definitiva, perquè Cambrils continuarà creixent”

Quina influència pot tenir el projecte del Parc Samà en els resultats electorals?

No crec que el posicionament d’un partit polític en el cas del Parc Samà condicioni els resultats. Tot el que siguin zones d’esbarjo són bones, però l’urbanisme ha de ser controlat i els polítics han de complir les lleis. El que em preocupa és quines indemnitzacions es poden arribar a demanar.

Quina proposta faria per augmentar la seguretat ciutadana?

La col·laboració ciutadana: hem de tenir el valor de denunciar. El que el ciutadà vol és no trobar-se un disgust quan arriba a casa. El que és important és la seguretat; és igual el nom del cos que t’està protegint.

Quins avantatges o inconvenients ha suposat l’externalització dels serveis municipals d’aigua i brossa?

El ciutadà vol tot un seguit de serveis i que siguin tan econòmics com siguin possibles. No sé si l’externalització ha donat tots aquests resultats, però ens hauríem de preguntar si hagués estat millor si la gestió hagués continuat en mans de l’Ajuntament.

Com es pot solucionar la manca de cohesió social entre els habitants de Cambrils?

Il·lusionant el ciutadà. Si es té la sensació que tot el que fan els polítics ho fan per continuar en el poder, difícilment la gent anirà a tot allò que organitzin els polítics.

L’hospital lleuger és la infraestructura sanitària que necessitava Cambrils?

No és la solució definitiva perquè Cambrils continuarà creixent i seran necessaris d’altres mitjans. Però tot el que sigui incorporació de serveis sempre és bo, perquè donar servei sanitari és bàsic.

Ens hem d’acostumar a pagar per aparcar?

Es pot arribar a aparcar sense pagar obligatòriament. L’únic que s’ha aconseguit amb les zones blaves és que no hi hagi rotació de cotxes i que la gent tingui menys diners a la butxaca.

§ PERSONAL§ Un adjectiu que et defineixi

Perfeccionista

Què és el que valores més en una persona?

La sinceritat

Què en detestes?

La hipocresia

Una cançó

Ara mateix, la de Ciutadans

Un lloc de Cambrils

Tot, Cambrils m’agrada tot

Una festa de Cambrils

Sant Pere, lògicament

Cambrils, poble o ciutat?

Cambrils hauria de continuar sent un poble però amb tots els serveis d’una ciutat

Defineix Cambrils en una frase

El lloc més meravellós per viure

Comenta aquest article