Informació general

Instal·lacions esportives

L'Ajuntament invertirà 120.000 euros en actuacions de millora a diferents instal·lacions esportives

Es canviarà el paviment del pavelló 1; s'instal·larà un porxo adjacent al gimnàs de la pista d'atletisme; es millorarà la zona esportiva de la platja del Regueral o es canviaran els marcadors dels camps de futbol

Per Berta Ruiz

La reforma del paviment del pavelló 1 es farà aquest exercici, segons va manifestar la regidora d'Esports al plenari
La reforma del paviment del pavelló 1 es farà aquest exercici, segons va manifestar la regidora d'Esports al plenari | Berta Ruiz

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils durà a terme, properament, un seguit d'actuacions de millora de diferents instal·lacions esportives municipals per un import de 120.055 euros. De fet, al plenari extraordinari del passat dimarts es va aprovar un expedient de modificació de crèdit –finançat amb baixes d'altres partides– per aquesta quantitat per tal d'afrontar aquestes inversions. El regidor d'Hisenda –David Chatelain– va explicar que "aquesta modificació de crèdit es planteja per la impossibilitat d'executar una de les obres previstes per qüestions tècniques. Per això, es demana un suplement de crèdit de 44.600 euros per tal d'invertir en instal·lacions tècniques del camp de futbol, la zona esportiva de platges i al Palau Municipal d'Esports. Tanmateix es genera un crèdit extraordinari de 75.455 euros per a inversions en matèria d'esports, tant a la pista d'atletisme com a les instal·lacions esportives marítimes, destinant també una partida a reposicions relacionades amb aquesta àrea. Aquestes despeses quedaran cobertes amb baixes pel mateix import referents a intervencions d'Obra Pública, bàsicament al pavelló i la pista d'atletisme, que com hem comentat, no es podrien executar aquest any".

Lluís Abella (JxC): "Eliminen partides de reparació del pavelló quan vostès saben que és una reivindicació de les entitats esportives"

Sobre aquest punt, el portaveu de Junts per Cambrils –Lluís Abella– va criticar que, "eliminen partides de reparació del pavelló quan vostès saben que és una reivindicació de les entitats esportives de Cambrils, sobretot pel que fa al pavelló 1, que està en unes condicions deplorables. Precisament, la regidora d'Esports i l'alcalde s'han reunit amb les entitats i aquesta era una de les premisses que demanaven –a banda de la construcció d'un pavelló nou– doncs, primer, reparar les deficiències que hi ha. El govern anterior va fer l'esforç i teníem 95.000 euros per aclarir aquestes deficiències, però resulta que, d'un dia per l'altre, ens compareixen amb una documentació que no hem pogut ni contrastar –no ha sortit a cap comissió– i ens colen una modificació de crèdit que perjudica a les entitats esportives del pavelló per cobrir unes coses que no entenem. Volem que ens expliquin què es farà a les platges, què es farà als camps de futbol i què es fa a la pista d'atletisme, perquè fa poc temps s'hi va fer una forta inversió".

Camí Mendoza (ERC): "Quina és l'obra que no es farà per import de 94.000 euros al pavelló?

Per la seva part, la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– també es va mostrar sorpresa per aquesta modificació de crèdit que, segons va dir, "no ha passat ni per comissió informativa ni hem tingut temps d'explicar bé què es farà". Mendoza va preguntar: "quina és l'obra que no es farà per import de 94.000 euros al pavelló quan, en el govern liderat per la meva persona, vam estar tots d'acord que hi havia unes mancances importants al pavelló? Al mandat anterior es van fer nombroses inversions als camps de futbol i la pista d'atletisme i ara havíem d'apostar sí o sí pel pavelló. Tot allò que compartíem amb la senyora Pleguezuelos, ara em sobta aquesta situació. Quines són totes aquestes inversions? Cal invertir 22.000 euros a instal·lacions esportives marítimes o seria més lògic destinar-ho a altres prioritats?".

Canvi del paviment del pavelló 2, per al proper exercici

Davant les crítiques de JxC i ERC sobre el destí d'aquestes inversions, la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– va intervenir per detallar exhaustivament en quines instal·lacions esportives s'actuarà. "En primer lloc dir, que aquesta proposta ve motivada amb caràcter d'urgència, perquè sinó no tindríem temps material per a poder executar les partides. En segon lloc, contestar al senyor Abella per dir-li que estigui tranquil, que també s'actuarà al pavelló 1 i quedarà solucionat. A la senyora Mendoza, no sé de què se sorprèn, quan ella mateixa va estar amb mi a l'última reunió amb les entitats on vam aclarir que l'obra que no es podia dur a terme –i el senyor Abella també ho sabia– és l'obra del paviment del pavelló 2. S'han de fer uns sondatges i, tècnicament, caldria tancar el pavelló durant dos mesos i no es pot interrompre la temporada esportiva de les entitats; vostès mateixos ho compartien amb mi, i ara m'ho recriminen. Aquesta és l'obra que no es podrà fer i jo em vaig comprometre –juntament amb l'anterior l'alcaldessa– a fer-la la temporada següent. Aquest compromís es durà a terme".

Nous marcadors electrònics als camps de futbol, millora dels camps de futbol i handbol platja, canvi del paviment sintètic del pavelló 1 i instal·lació de cortines mecàniques

A continuació, la regidora d'Esports va detallar les diferents modificacions que s'han fet per dur a terme les inversions. "Hem incrementat tres partides existents, una per al camp de futbol –en maquinària, instal·lacions tècniques i utillatge– perquè estem millorant les instal·lacions amb la substitució dels marcadors electrònics. L'altra és per a la zona esportiva de les platges. Degut a la pandèmia, cada vegada hi ha més demanda per a realitzar esport a l'aire lliure i, per això, hem cregut convenient augmentar i ampliar els camps de futbol platja i d'handbol platja de la zona del Regueral. La tercera partida és per al poliesportiu, on es canviarà el paviment sintètic del pavelló 1 –que era una cosa molt reclamada–; també canviarem les cortines perquè fins ara es pleguen manualment i quan es faci el canvi es plegaran mecànicament i tindrem més espai per a l'ús esportiu" va explicar Pleguezuelos.

Plataforma per al Club Rem Cambrils, nova maquinària als camps de futbol i porxo adjacent al gimnàs de la pista d'atletisme

D'altra banda, tal com va apuntar la regidora d'Esports, es creen quatre partides noves. Una d'aquestes es destinarà a la instal·lació d'una nova plataforma per a les embarcacions del Club Rem Cambrils. Una altra partida permetrà substituir la maquinària antiga que hi ha al camp de futbol com són el tractor, maquinària de neteja, maquinària per al tractament de la gespa, etc, així com la compra d'uns patinets elèctrics per facilitar el desplaçament dels conserges de les instal·lacions. Una altra de les inversions, tal com va apuntar Pleguezuelos –gràcies a una baixa d'una partida del departament d'Urbanisme– serà la instal·lació d'un porxo adjacent al gimnàs de la pista d'atletisme. "La gent reclama més espais a l'aire lliure i per aquest motiu es farà un porxo que s'aprofitarà per a fer activitats dirigides i de crosfit. L'objectiu és posar a disposició dels abonats una zona coberta i ventilada".

JxC i ERC critiquen les prioritats del govern

En el torn de rèplica, tant Lluís Abella de JxC com Camí Mendoza d'ERC van tornar a criticar les prioritats de l'equip de govern en aquest seguit d'inversions i van recalcar que l'espai que necessita amb més urgència una intervenció és el Palau Municipal d'Esports. Mendoza també va retreure que la baixa de la partida d'Obra Pública havia de servir per reparar les cobertes de la Biblioteca per un import de 18.750 euros.

Natàlia Pleguezuelos: "La reforma del pavelló 2 es farà al següent exercici i la del pavelló 1 es farà aquest exercici"

Per cloure tot el debat, la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– va reafirmar les decisions de l'equip de govern afirmant que, "decidim el que és més convenient per a les instal·lacions esportives i ho fem sota les demandes i suggeriments que tenim. No són les que a mi em donen la gana, sinó amb els comprovants tècnics que demanen aquestes millores. Em vaig comprometre davant seu i vostè també es va comprometre (adreçant-se a Camí Mendoza) davant de les entitats esportives que la reforma del pavelló 2 es faria al següent exercici. Així vam quedar i així es farà. El pavelló 1 es farà aquest exercici". Tant JxC com ERC van votar en contra d'aquest punt.