Informació general

Política

La renúncia de l'acta de regidora d'Ana López del PSC deixa una cadira buida al ple abans de la incorporació d'Alfredo Clua

La fins ara regidora i portaveu del PSC no va acudir a la sessió plenària d'ahir per acomiadar-se i aquesta absència la propiciar la sorpresa dels dos grups de l'oposició

Per Berta Ruiz

En el ple d'ahir va quedar una cadira buida després de la renúncia d'Ana López, del PSC
En el ple d'ahir va quedar una cadira buida després de la renúncia d'Ana López, del PSC | Lluís Rovira i Barenys

En un dels punts del ple extraordinari celebrat, ahir al matí a la sala de plens, es va posar en coneixement l'escrit de renúncia de l'acta de regidora d'Ana López Vázquez del PSC. En la introducció d'aquest punt, l'alcalde –Oliver Klein– va comentar que, "la regidora ja ho va comunicar oficialment i es va donar a conèixer als mitjans de comunicació que, per motius personals, deixava la seva activitat política. A partir d'ara, el portaveu del PSC serà Josep M. Vallès i, properament, s'incorporarà a l'equip de govern el següent de la llista electoral del PSC: Alfredo Clua". Aquesta incorporació es farà, previsiblement, en la propera sessió plenària.

La fins ara regidora i portaveu del PSC –Ana López– no va acudir a la sessió plenària d'ahir. Això va propiciar la imatge d'una cadira buida a l'espai que ocupen els regidors de l'equip de govern. En la roda de premsa del passat 13 d'octubre on es va anunciar la seva retirada de la vida pública es va comentar que es faria un comiat públic a la següent sessió plenària però, finalment, no ha estat així. Aquesta absència va propiciar la sorpresa dels dos grups de l'oposició.

Lluís Abella (JxC): "Aquesta renúncia de l'acta de regidora tant precipitada, just a l'inici d'aquest nou govern, evidencia el que era un secret a veus com són les relacions o no relacions amb l'actual alcalde"

El portaveu de Junts per Cambrils –Lluís Abella– va comentar: "ens sorprèn que la regidora Ana López no assisteixi al plenari, que és l'espai noble i de debat de Cambrils, on s'haurien d'acomiadar degudament els càrrecs electes que hem estat defensant el nostre municipi, més encara una regidora que ha estat 18 anys en política. Per altra banda, també dir que aquest escrit de comiat no l'hem pogut trobar enlloc de la documentació. És cert que el que ha fet és totalment legal –com moltes coses que estan succeint darrerament en aquest ajuntament–, però en política municipal, malgrat sigui legal, no tot s'hi val. Crec sincerament que les persones estem per damunt dels partits i aquí ha estat justament al revés. Aquesta renúncia de l'acta de regidora tant precipitada, just a l'inici d'aquest nou govern, evidencia el que era un secret a veus com són les relacions o no relacions amb l'actual alcalde. A les primeres de canvi per motius que tots intuïm, una de les persones amb més experiència i cridada a ser un dels puntals del nou govern, va i plega de la nit al dia deixant el nou govern molt més feble".

"Li volem desitjar el millor en la seva vida personal, però la recordarem per ser corresponsable i precursora de la moció de la vergonya"

Segons va seguir Abella, "des de Junts pensem que li ha sobrat un mes i mig per poder sortir elegantment, amb el cap ben alt i amb tot el nostre reconeixement; i tot per recolzar una moció per desbancar el govern anterior sense cap fonament, per interessos personals i per acabar abandonant el vaixell i els seus companys just a l'inici de la travessia. Estic segur que la senyora López, al llarg de la seva vida política, hauria tingut encerts i males decisions –malauradament als polítics sempre se'ns recorda per aquestes últimes– per això, des de Junts, li volem desitjar el millor en la seva vida personal, però la recordarem per ser corresponsable i precursora de la moció de la vergonya".

Camí Mendoza (ERC): "Entenem que després d'una llarga trajectòria política és al ple on s'ha de dir adéu i no en una roda de premsa"

En un mateix sentit es va expressar la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– qui va comentar: "senyors del PSC, ens hagués agradat, avui, dirigir unes paraules a l'exregidora Ana López. Entenem que després d'una llarga trajectòria política és al ple on s'ha de dir adéu i no en una roda de premsa. Tot són estils i maneres de fer. Ens sap greu, de veritat, no poder-nos acomiadar avui formalment i políticament amb ella. Senyor Klein, aquest govern havia de ser un govern cohesionador, per tant, ens sorprèn aquesta renúncia de la portaveu del primer grup més votat després d'ERC. Vostè sabrà què ha fet o no per cohesionar aquest govern que comença a caminar".

Comenta aquest article