Informació general

Política

S'aprova el cartipàs municipal en el qual no hi figuren, de moment, cap dels dos regidors no adscrits

Segons ha explicat l'alcalde Oliver Klein s'està a l'espera de contrastar diferents opinions jurídiques sobre la participació dels regidors no adscrits al govern municipal

Per Berta Ruiz

El govern municipal en el plenari d'avui
El govern municipal en el plenari d'avui | Lluís Rovira i Barenys

Aquest matí s'ha celebrat un ple extraordinari d'urgència en el què, entre d'altres punts, s'ha aprovat el cartipàs municipal. Aquesta ha estat la primera sessió en la què el nou equip de govern municipal prenia possessió dels seus seients i de la seva posició a la sala de plens, així com les dues forces –ERC i JxC– que ara han quedat a l'oposició.

En aquest cartipàs municipal no hi figuren, de moment, cap dels dos regidors no adscrits –Joan M. Artigau i Patrícia de Miguel–. Recordem que a la presentació del passat 29 de setembre s'havia fet la presentació del repartiment de les diferents àrees de gestió en el què s'hi s'havien inclòs els dos regidors no adscrits. Aleshores, es va explicar que Artigau assumiria la regidoria de Cultura i Festes, mentre que De Miguel es faria càrrec de Seguretat Ciutadana. Segons ha explicat l'alcalde de Cambrils –Oliver Klein–, "els grups de l'oposició van presentar una petició d'informe als serveis jurídics municipals sobre la inclusió dels no adscrits al govern municipal. Aquest informe s'està contrastant amb uns dictàmens sol·licitats pels propis interessats que tindrem aviat. Des d'alcaldia ens donem la potestat de contrastar amb opinions jurídiques sobre aquesta participació dels regidors no adscrits al govern municipal; mentrestant per precaució i per fer les coses ben fetes, les competències de Cultura i Festes –quedaran en mans de l'alcalde Oliver Klein amb el recolzament de la regidora Natàlia Pleguezuelos (NMC) com a suplent dins de la comissió informativa– mentre que la regidora de Protecció Ciutadania recaurà en mans del regidor David Chatelain (PP) que portaria de forma transitòria aquesta cartera".

La resta del cartipàs queda de la mateixa manera que es va presentar a l'espera que Alfredo Clúa (PSC) s'incorpori al govern després de la renúncia de la regidora Ana López. Així doncs, el cartipàs municipal és el següent:

  • Enric Daza Micol: Regidor d’Urbanisme, Activitats i Obra Pública  
     
  • Josep Maria Vallès Recasens: Regidor de Serveis Generals, Medi Ambient i Recursos Humans 
     
  • Juan Carlos Romera Gil: Regidor de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana  
     
  • David Paul Chatelain Lucena: Regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana  
     
  • Natalia Pleguezuelos Berlanga: Regidora de Joventut i Esports  
     
  • Íngrid Duch Sanz: Regidora d’Ensenyament, Igualtat i Polítiques Actives d’Ocupació  
     
  • Santiago Gámez Moreno: Regidor de Contractació i Govern Obert  
  •  
  • Yolanda Quílez: Regidora de Benestar, Salut i Inclusió Social
  •  
  • Yolanda Burgos: Regidora de Turisme

Sobre aquesta qüestió, la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– s'ha mostrat sorpresa perquè no s'havia inclòs cap dels dos regidors no adscrits a cap del repartiment de les tinences d'alcaldia ni de les comissions, "malgrat vostès ja havien anunciat que formarien part d'aquest govern. Em reconforta que vostè, com alcalde de Cambrils, voldrà mantenir en la seva responsabilitat l'àrea de Cultura i Festes, però ens sorprèn que hi hagi un suplent designat a les comissions –Natàlia Pleguezuelos– i en canvi, als últims actes de Cultura i Festes, vostè no ha delegat pas en aquest suplent sinó que ha delegat en el senyor Artigau. Creiem que això és una incoherència".

En aquest punt, l'alcalde –Oliver Klein– ha intervingut per defensar "el recolzament d'aquests 13 regidors que van votar a favor de la moció de censura i que considerem regidors de govern; en aquest sentit, només per precaució i per fer les coses ben fetes, hi ha un aturament per analitzar la qüestió i una aprovació amb transitorietat i suplències però que ben aviat tindrà la seva resolució".

Lluís Abella (JxC): "Cambrils passa a estar sotmès per un govern Frankenstein, un govern format per un seguit de peces que no quadren per enlloc, però que s'han d'encaixar per la força perquè puguin agafar alguna forma, encara que aquesta resulti amorfa"

Per la seva part, el portaveu de JxC –Lluís Abella– també ha volgut valorar la formació del cartipàs municipal i ha posat damunt de la taula molts dubtes al respecte. Segons ha dit: "ens xoca molt veure al senyor Chatelain fora d'Urbanisme –una persona molt preparada per aquesta cartera i així ho ha demostrat–; els que hem assistit a les comissions d'Urbanisme aquests darrers anys ho podem constatar sobretot veient les lliçons que li donava a l'actual regidor. Per altra banda, un regidor com el senyor Romera –amb experiència contrastada tant laboral com acadèmica en el món de l'economia i les finances– i al nostre entendre, seria el candidat ideal per cobrir Hisenda  haurà de liderar la regidoria de Promoció Econòmica i Participació. La persona més coneixedora del departament de Promoció Econòmica, donat que ha realitzat tasques de tècnica del servei Cambrils Emprèn i de cap del departament de Promoció –la senyora Yolanda Burgos– resulta que fa cap a Turisme, un sector on no té tanta experiència. També desitjar-li sort i a la senyora Quílez en aquesta nova regidoria de Benestar Social, esperant que li vagi millor que els quatre anys que va exercir al capdavant de Protecció Ciutadana, quatre anys totalment perduts i d'encefalograma completament pla. El que queda palès és que no aprofiten els coneixements que tenen els seus regidors. També volem corroborar que Cambrils passa a estar sotmès per un govern Frankenstein, un govern format per un seguit de peces que no quadren per enlloc, però que s'han d'encaixar per la força perquè puguin agafar alguna forma, encara que aquesta resulti amorfa".

Camí Mendoza (ERC): "D'aquell govern dels dels 13 magnífics que va anunciar el senyor Klein, potser acabarà aquesta legislatura –esperem que no, pel bé de Cambrils– com la pel·lícula dels 7 magnífics"

Finalment, la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– ha criticat que, "veiem que ja no és aquell govern de 13 persones que el senyor Klein va anunciar en el seu moment i del qual va treure pit. Avui ens presenten un govern d'11 persones –avui en són 10– per tant de 13, res. Nosaltres n'érem 11. A veure com anirà això. D'aquell govern dels dels 13 magnífics que va anunciar el senyor Klein, potser acabarà aquesta legislatura –esperem que no, pel bé de Cambrils– com la pel·lícula dels 7 magnífics".

Comenta aquest article