Informació general

Xavier Martí [alcaldable per la PLIC]: “Si nosaltres governem, farem una revisió del Pla General i corregirem els errors que s’hi han comès”

Per Berta Ruiz



Xavier Martí encapçala per segona vegada consecutiva la candidatura de la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), l’única formació independent que es presenta a les eleccions municipals. Martí porta 12 anys a l’Ajuntament, els quatre primers, a l’oposició com a regidor del PP i els tres anys i mig següents com a regidor de Turisme per aquesta mateixa formació. Des del 2003 encapçala la formació de la PLIC, a l’oposició.

Per què vols ser el proper alcalde de Cambrils?


Per un cambrilenc la màxima aspiració que té, una vegada està posat en política, és arribar a ser alcalde de la seva població. Tinc ganes de treballar pel poble i la il·lusió per tirar endavant uns projectes per a la bona marxa de Cambrils, el seu creixement i millorar la qualitat de vida.

Quines són les prioritats bàsiques que s’han de solucionar en la propera legislatura?

El principal és la seguretat ciutadana, però també els temes de joventut, com l’accés a la vivenda i els aparcaments, ja que hi ha una mancança greu. I en economia parlem del turisme, que és la indústria més important.

Què et sembla el model de ciutat que ha establert el POUM?

És molt millorable. El creixement que estableix, que d’aquí a 10 anys tindrem 60.000 habitants, és una mica fort, un creixement brutal. Si nosaltres governem, farem una revisió del Pla General i corregirem els errors que s’hi han comès.

Quines expectatives de resultats teniu?

Som un partit independent, del poble, i necessitem de la seva confiança. Hem de tocar de peus a terra i ser seriosos. Repetir tres regidors ja seria un èxit, i tot el que vingui de més, benvingut sigui.

Quins pactes postelectorals faríeu?

Estem disposats a parlar amb tots els grups i pactarem amb el partit o partits que portin més similituds amb el nostre programa. No pensem que hi hagi partits dolents ni bons. No tanquem les portes a ningú, perquè, és clar, potser no ens vénen a buscar ni per pactar.

L’abstenció, el vot en blanc, el vot nul o el vot dels immigrants europeus, com poden influir en els resultats?

En les últimes eleccions hi va haver molta abstenció. Demanaríem que es vagi a votar. És un dret, i per nosaltres gairebé una obligació, poder decidir el futur de la població. És important que la gent pensi, miri programes electorals i voti la millor opció.
§ EN DETALL§

“Sempre ens han dit que la instal·lació de càmeres és una invasió de la intimitat, però per nosaltres la invasió de la intimitat és quan entren a casa teva, agredeixen la teva família i al damunt et roben”

Fa quatre anys ja es parlava de la influència del projecte del Parc Samà en els resultats electorals. Quina influència pot tenir en aquestes eleccions?

No podré entendre mai que hi haguessin partits que diguessin que les anteriors votacions van ser un referèndum “sí” o “no” al Parc Samà. Nosaltres diem que allò que porti feina al sector serveis i la desestacionalització de la temporada turística és bo. Ho era a l’anterior legislatura, quan ens vam posicionar a favor, i ho és ara. Però el que s’ha de fer és posar una sèrie de limitacions al projecte. I tot el que sigui bo per Cambrils, endavant.

Què s’hauria de fer per millorar la seguretat ciutadana?

Ampliació de la policia amb més agents, crear una policia de barri per millorar la vigilància, però també aplicar les noves tecnologies. Nosaltres mai hem parlat de la instal·lació de càmeres visores, sinó detectores de matrícules. És facilitar la feina i una mesura dissuasiva contra els robatoris. Sempre ens han dit que és una invasió de la intimitat, però per nosaltres la invasió de la intimitat és quan entren a casa teva, agredeixen la teva família i al damunt et roben.

Quins avantatges ha suposat l’externalització dels serveis municipals de l’aigua i la brossa?

Cap avantatge. S’haurien de fer societats municipals, que l’empresa privada aporti la tecnologia i que l’Ajuntament gestioni els serveis, en benefici dels seus ciutadans. Sempre hem defensat 51% per a l’Ajuntament i 49% per a l’empresa privada.

Com es pot solucionar la manca de cohesió social?

Cambrils ha crescut molt, però això hauria de ser un fet més perquè hi hagués molta més participació. A la gent se l’ha de motivar i il·lusionar, i amb la nostra manera de fer política pensem que podem motivar la gent i fer una veritable participació, que no sigui dir: “aquí hi ha això fet. Participeu ara”. Comencem a participar donant poder de decisió als ciutadans.

L’hospital lleuger era l’estructura sanitària que necessitava Cambrils?

En tot moment vam defensar l’hospital lleuger. Però hem demanat que amb els diners que s’havien avançat a la Generalitat per a la construcció, ens ho reportessin amb una sèrie de serveis que es necessitaven i que s’haurien d’haver aconseguit en les negociacions. La nostra finalitat és lluitar perquè a curt termini es converteixi en un hospital de llits, perquè quedarà petit si hem d’abastir d’altres pobles de la rodalia.

Ens hem de mentalitzar que ja no podrem aparcar sense pagar?

El ciutadà està pagant un impost de circulació i ha de poder aparcar el seu cotxe quan va a casa seva. Som treballadors i no et pots permetre el luxe d’anar a fitxar a cada moment. Nosaltres parlem d’eliminar unes 500 places de zona blava i fer el carnet per a resident, perquè el ciutadà pugui aparcar sense pagar un duro.
§ PERSONAL§ Un adjectiu que et defineixi

Lluitador

Què és el que valores més en una persona?

La fidelitat

Què en detestes?

La mentida

Una cançó

La cançó de la PLIC, de Xaviss

Un lloc de Cambrils

El port m’agrada molt

Una festa de Cambrils

La Festa Major de Sant Pere

Cambrils, poble o ciutat?

S’està convertint en una ciutat, però és un poble gran

Defineix Cambrils en una frase

Meravellós

Comenta aquest article