Informació general

Carme Cros [alcaldable per PP]: “L’actual equip de govern ha demostrat que està malbaratant els diners”

Per Judit Pinazo



Carme Cros és la primera vegada que es presenta com a alcaldable pel Partit Popular. Pren el relleu al seu marit, Pere Llorens, que ha estat el cap de llista del PP –l’AP a les eleccions del 1987– a Cambrils en els darrers cinc comicis electorals municipals. Aquesta vegada, el PP fa una renovació total dels llocs capdavanters de la llista electoral.

Per què vols ser la propera alcaldessa de Cambrils?


Perquè tinc una gran il·lusió, perquè crec que Cambrils necessita un canvi en l’Ajuntament i crec que gràcies a la meva trajectòria professional estic capacitada per fer-ho i puc aportar coses molt diferents de l’estil que hi ha actualment a l’Ajuntament.

És la primera vegada que et presentes, per què?

Perquè m’ho van demanar des de dins del partit, vaig valorar-ho durant molt de temps i va ser una decisió molt meditada. Vaig considerar que a nivell personal era el moment idoni.

Quines són les prioritats bàsiques que s’han de solucionar en la propera legislatura?

Els principals temes que ens preocupen són la inseguretat ciutadana i la sanitat. El municipi creix molt i l’hospital lleuger ja és insuficient. Fomentar la vivenda assequible tant de compra com de lloguer i canviar la gestió de l’Ajuntament, són també prioritats. El ciutadà es mereix que els impostos que paga es gestionin correctament i l’actual equip de govern ha demostrat que està malbaratant els diners. S’ha creat una televisió local que encara no sabem quant ha costat, es fan inauguracions a bombo y platillo i creiem que l’equip de govern no gestiona correctament els impostos.

Què et sembla el model de ciutat que ha establert el POUM?

Crec que no és el model ideal. Sí que té coses en què hi podem estar d’acord, però creiem que no s’ha mirat des d’un punt de vista racional i si nosaltres estem a l’equip de govern es farà una mica de revisió, ja que creiem que no està fet pensant en les prioritats del municipi.

Quines són les expectatives de resultats?

En aquests moments és una gran incògnita. No sabem cap a on es decantarà tota la gent que ha vingut a viure a Cambrils després de les passades eleccions municipals, però creiem que els resultats poden ser molt bons per a nosaltres. Tot indica que són els grans partits i no els petits els qui recullen la major intenció de vot.

Pactes postelectorals?

Primer hem de veure què volen els ciutadans, però a diferència d’altres partits, nosaltres no tanquem les portes a ningú. I això ho hem demostrat en anteriors legislatures.

Factors com l’abstenció, el vot en blanc, el vot nul, el vot dels immigrants europeus... com poden influir en els resultats?

En aquest moment no puc entrar a valorar aquesta qüestió, perquè tot i l’augment de població, molta d’ella de fora de l’Estat, encara no sabem si té intenció d’anar a votar o no. Personalment crec que la gent que ve de fora no participarà tant en les eleccions com es diu. Tot i això els increments de població sempre influeixen positivament en els dos grans partits, que són PP i PSOE.
§ EN DETALL§

“El ciutadà es mereix que els impostos que paga es gestionin correctament”

Fa quatre anys ja es parlava de la influència del projecte del Parc Samà en els resultats electorals, quina influència pot tenir ara?

Creiem que és un tema més de la política cambrilenca, però d’aquí a pensar que tindrà influència... És una paradoxa que l’actual govern utilitzi el tema del Parc Samà com un tema d’especulació o d’interessos ocults i en canvi no parli del POUM, on també hi poden haver molts interessos per part de l’equip govern. El projecte del Parc Samà podia haver donat un turisme de qualitat.

Què s’hauria de fer per millorar la seguretat?

Els efectius locals són insuficients i el desplegament dels Mossos previst per a la propera legislatura ja resultarà insuficient, per això demanarem una major dotació dels dos cossos policials. Això passa per donar una nova organització de la Policia Local, que fan una gran tasca, però amb mitjans insuficients.

Quins avantatges ha suposat l’externalització dels serveis municipals?

No s’entén que un govern d’esquerres hagi tingut tant d’interès en crear empreses per traspassar aquests serveis. Quan les empreses eren de caire municipal es donava un molt bon servei i és una de les coses que s’han de tornar a replantejar.

Com es pot solucionar la manca de cohesió social, que la gent participi, vagi als actes culturals...?

El que no pot ser és organitzar tants actes. Creiem que s’han de racionalitzar i que interessin a la gent. Més val pocs actes i que generin interès entre la gent. Pocs i bons.

L’hospital lleuger era l’estructura sanitària que necessitava Cambrils?

Amb l’hospital lleuger es millorarà la situació actual, però ja és insuficient. Cal dotar les urbanitzacions de Centres d’Atenció Primària per descongestionar l’hospital lleuger, però cal espavilar-se, perquè de cara a l’any vinent ja és insuficient.

Els cambrilencs ens hem de mentalitzar que ja no podrem aparcar sense pagar?

Els socialistes van prometre que farien un munt de pàrquings i en quatre anys només han fet el de la plaça de la Concòrdia. Els aparcaments s’han de fer ja, un dels importants ha de ser a la sortida del municipi per descongestionar el centre i que la gent que ens ve a visitar no marxi.
§ PERSONAL§ Com et defineixes?

Sóc una persona amb caràcter

Què és el que valores més en una persona?

La sinceritat

Què en detestes?

La falsedat

Una cançó

Let it be, dels Beatles

Un lloc de Cambrils

El port

Una festa de Cambrils

La Fira

Cambrils, poble o ciutat?

Ciutat, però trobo a faltar el caliu del poble

Defineix Cambrils en una frase

Tenim la millor ciutat

Comenta aquest article