Cultura

Teatre

Xavier Graset enceta el cicle de teatre Escena Cambrils amb el monòleg «Sobre els danys del tabac... i les ostres»

El periodista i actor de Vila-Seca va interpretar, ahi al vespre al Teatre del Casal Parroquial, aquesta obra d'Anton Txèkhov –versionada pel director i dramaturg Francesc Cerro–

Per Andreu Dalmau

Un moment de la representació teatral a càrrec de Xavier Graset, ahir al vespre, al Casal Parroquial
Un moment de la representació teatral a càrrec de Xavier Graset, ahir al vespre, al Casal Parroquial | Andreu Dalmau

Xavier Graset va encetar, ahir al vespre al Teatre del Casal Parroquial, el cicle Escena Cambrils amb la seva representació del monòleg còmic "Sobre el dany del tabac... i les ostres". Aquesta obra d’Anton Txèkhov, versionada pel director i dramaturg Francesc Cerro, ja fa anys que està sent un èxit arreu de Catalunya interpretada per Graset. La fusió de l’obra de teatre "Sobre els danys del tabac" i el conte "Les ostres", totes dues de l’escriptor rus, ha resultat ser una fórmula que agrada a tots els públics.

Per primer cop des del principi de la pandèmia, el teatre podia tornar a oferir tots els seients i, encara que l’aforament no es va acabar de completar al 100%, el pati de butaques ja va començar a fer goig. Tot i que l'Escena Cambrils pretén atraure un públic adult, ahir al Teatre del Casal s’hi van acostar bastantes famílies en busca d’un riure. De ben segur que el van trobar escoltant Ivan Ivànovitx parlar sobre els perjudicis del tabac. Xavier Graset va encarnar perfectament aquest personatge tant pintoresc i polaritzat, demostrant la llarga experiència que té interpretant aquest monòleg còmic. Un cop acabada l'obra de Txèkhov, Graset va tornar a sortir a l’escenari per oferir un altre monòleg còmic –aquest cop obra seva–, per concloure la vetllada. L’actor de Vila-Seca no es va oblidar d’agrair al director Francesc Cerro i a l'organització de l'Escena Cambrils.

Aquest cicle de Cap de Palaia Produccions portarà al Teatre del Casal quatre obres de teatre professional, a càrrec de destacades companyies, entre el 16 d’octubre i el 26 de novembre amb el suport de la Diputació de Tarragona i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.
La propera serà "Hotel Flamingo", a càrrec de Clownic, el proper divendres 29 d’octubre. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir a escenacambrils.cat.

Actuació del periodista i actor vila-secà, Xavier Graset / Foto: Andreu Dalmau

 

Comenta aquest article