Informació general

Política

ERC qualifica de «crisi oberta» i de «paràlisi municipal» la situació que es viu a l'Ajuntament de Cambrils

Un mes després de la presentació de la moció de censura ERC denuncia que "no només no estan nomenats per Ple els nous regidors, sinó que a més encara alguns han de buscar substitut"

Per Redacció

Regidors d'ERC a la plaça de l'Ajuntament el dia del ple de la moció de censura
Regidors d'ERC a la plaça de l'Ajuntament el dia del ple de la moció de censura | Lluís Rovira i Barenys

Un mes després de la presentació de la moció de censura i la proclamació d'Oliver Klein com alcalde de Cambrils, des d'ERC han volgut fer balanç d'aquestes darreres setmanes en les que s'ha viscut un canvi de color polític al govern municipal. En un comunicat de premsa, ERC Cambrils ha manifestat que, "es compleix un mes des de que es va registrar a l’Ajuntament de Cambrils la moció de censura per tal de prendre el govern municipal a Camí Mendoza. Aquesta moció, tal i com ja vam expressar al Ple, no tenia cap fonament més enllà dels interessos personals dels grups que hi formaven part, particularment el desig de ser alcalde del senyor Oliver Klein. No només no respecta la voluntat popular donant l’alcaldia a la cinquena força de les eleccions del 2019, sinó que intenta conjuminar tot un aplec de forces incompatibles ens els seus plantejaments i programes".

"Complicacions per un regnat de taifes que serà difícil de dirigir"

Segons manifesta ERC, "el resultat és una coalició estranya entre quatre partits i dos regidors no adscrits que d’entrada resulta molt inestable. I d’això hi ha signes molt evidents: d’entrada, el cartipàs anunciat en nombroses ocasions, no es va fer públic fins 15 dies després del registre de la moció quan suposadament portaven moltes setmanes negociant. Complicacions doncs per un regnat de taifes que serà difícil de dirigir. Però tot i l’anunci del que ha de ser el nou cartipàs, a data d’avui, un més després del registre de la moció, encara no està convocat el Ple que ha de nomenar els nous regidors de govern. Cal preguntar-se doncs, quin és el problema per tal de poder donar el tret de sortida al nou govern. Potser la resposta no la sabrem, però ja anem veient les conseqüències. Aquest passat dimecres –en un altre episodi delirant del que serà aquest nou govern– la senyora López, cap del grup del PSC, anunciava que deixa la política activa i, per tant, l’acta de regidora. Va ser una posada en escena molt solemne amb tots els caps dels grups del nou govern per intentar amagar que l’acord trontolla des de bon començament. I un cop més, amb un discurs políticament molt correcte, la sra López va anunciar que fa un pas al costat per donar pas a gent nova. Gent nova com el sr. Clua, que ja va ser regidor el mandat 2015 i que també va deixar la seva acta un any i mig després de prendre possessió. Una persona que, tot i que la seva trajectòria a l’ajuntament no és molt llarga porta dècades en política municipal".

"Un nou govern amb un nou líder que, tot just començar, ja ha perdut un llençol amb la primera bogada"

Des d'ERC denuncien, en el seu comunicat que, "un mes després, no només no estan nomenats per Ple els nous regidors, sinó que a més encara alguns han de buscar substitut. La conseqüència directa que més preocupa és la paràlisi municipal. Un mes de paràlisi en el període de l’any més transcendent per a l’Ajuntament, on s’han d’aprovar ordenances i pressupostos i es determinen, per tant, les actuacions de cara a l’any 2022. A això cal afegir, que el darrer trimestre, les administracions superiors també convoquen moltes subvencions i ajuts que s’han de tramitar i que no s’haurien de deixar escapar. I aquí val a dir que, mentre el govern encapçalat per la sra. Mendoza vam fer la feina i vam sol·licitar els ajuts de Sostenibilitat Turística –que poden suposar una injecció d’inversió de 8M€ en els propers anys–, el desgovern del sr. Klein està deixant escapar convocatòries de nombrosos ajuts europeus que en aquests dies estan caducant. Ens trobem doncs que, aquella manca de cohesió i paràlisi, que segons el discurs del sr.Klein i els nous socis del pacte Frankenstein, avalaven la presentació la moció de la vergonya, és i serà la marca d’identitat del nou govern. Un nou govern amb un nou líder que, tot just començar, ja ha perdut un llençol amb la primera bogada".

Comenta aquest article