Tema del mes

Robert Benaiges [alcaldable pel PSC]: “Aquesta vegada, el tema del Parc Samà no crec que influeixi en els resultats electorals”

Per Lluís Rovira i Barenys



Robert Benaiges és el cap de llista més veterà. Aquesta és la quarta vegada consecutiva que encapçala la llista del PSC. A banda, en tres ocasions anteriors ja havia figurat en diferents llocs de la candidatura del PSC a les municipals. Benaiges ha estat alcalde de Cambrils en dos períodes, des del juny de 1997 fins al juny de 1999 i des del gener de 2003 fins ara. La seva experiència a l’Ajuntament s’inicia l’any 1987 i al llarg de les diferents legislatures també ha ocupat les regidories de Cultura i d’Esports.

Què et motiva a presentar-te com a alcalde?


El de sempre, el que ha estat la meva motivació de posar-me en política. Fa més de 30 anys que estic en un partit polític i en un projecte molt concret que fa referència al que és la meva persona i al que ha d’aportar a Cambrils.

Ara fa quatre anys el PSC va obtenir vuit regidors. Quines expectatives de resultats teniu en aquests comicis?

Estaríem contents amb repetir ser el partit més votat i a partir d’aquí ser l’eix en què giri el nou govern. Jo espero repetir el mateix nombre de regidors.

Quins pactes preveieu?

M’agradaria repetir la mateixa estructura de pacte que tenim ara. Jo crec que en aquesta legislatura, les persones i les formacions polítiques ens hem entès a la perfecció i considero que necessitem 4 anys més per acabar aquest projecte comú. Ara bé, el que voldria és tenir les mans suficientment lliures per permetre’m el luxe de poder decidir el que volgués, és a dir, m’agradaria tenir majoria absoluta.

Quines són les prioritats bàsiques que s’han de solucionar la propera legislatura?

Són quatre: una política de barris, creació de vivenda social, una política clara de seguretat ciutadana i treballar en la qüestió de la cohesió social.
§ EN DETALL§

“Qui em digui que el servei d’aigües que donava l’Ajuntament era millor, menteix”

Fa 4 anys ja es parlava de la influència del tema del Parc Samà en els resultats electorals. Ara amb les sentències i amenaces d’indemnització pel mig, creus que tot això tornarà a influir?

No crec que hi influeixi. A les passades eleccions jo estic segur que sí que hi havia una certa consciència en la gent. Però això jo crec que està més que superat. A més, nosaltres hem estat oberts sempre a parlar i, últimament, jo crec que es donen condicions com per assegurar que hi ha una certa esperança de resolució amistosa d’aquest tema.

Què s’hauria de fer per millorar la seguretat ciutadana?

Nosaltres estem disposats a assumir-ho des del punt de vista de partit com una prioritat. Per això tenim un projecte molt clar de quins són els objectius, que passen per la construcció de les casernes dels Mossos i de la Policia Local, per l’increment dels recursos humans i materials, i, finalment i molt important, un nou sistema de gestió de la Policia Local.

L’externalització dels serveis municipals que s’ha produït en aquesta legislatura s’ha debatut molt entre els avantatges que ha explicat el govern i, per contra, la sensació d’una pujada de preus, sobretot en el tema de l’aigua. Com ho valores?

Jo no comparteixo el criteri que són serveis més cars. És un servei que ha incrementat el seu cost al llarg dels últims 20-30 anys en funció del cost real del servei. És una taxa i qui em digui que en períodes anteriors, quan era gestionat directament per l’Ajuntament, no s’incrementaven els preus, menteix. Qui em digui que el servei era millor, menteix. Hi ha alguna població de les característiques de Cambrils que gestioni directament l’aigua? No n’hi ha cap.

L’hospital lleuger, era l’estructura sanitària que necessitava Cambrils?

La Generalitat va fer una proposta d’hospital pionera a tot Catalunya i a la qual després s’hi han anat sumant d’altres poblacions. Però amb això no n’hi ha prou. Hem d’anar, en primer lloc, a la descentralització de serveis sanitaris. A banda, una població conjunta com la de Salou, Vila-seca i Cambrils és suficientment potent com permetre la construcció d’un hospital. D’això ja n’hem parlat amb Vila-seca, amb Salou i amb la consellera.

Com es pot solucionar la manca de cohesió social?

La cohesió social significa tenir una ciutat integrada. Significa polítiques de benestar que siguin les adequades, estem parlant de salut, d’immigració, d’activitat cultural i esportiva, per tant, estem parlant d’equipaments que puguin ajudar a això. I això necessita recursos, el pla integral del que és la ciutat contempla aquests recursos.

Pel que fa als aparcaments, els cambrilencs ens hem d’anar mentalitzant que ja no podrem aparcar a Cam-brils sense pagar?

Sí, ens hem de mentalitzar que aparcar a Cambrils ha de ser semblant al que és aparcar a Reus, a Tarragona, a Barcelona. Això significa que hem de crear aparcaments dissuasius a l’entorn dels nuclis i que els nuclis principals han de tenir un sistema de regulació de l’aparcament. Això també ha de significar que els veïns residents tot l’any han de tenir avantatges i, per tant, hem de posar en marxa la targeta resident per tots els barris de Cambrils.
§ PERSONAL§ Què et defineix?

La confiança

Què és el que valores més en una persona?

El seu sentit de la solidaritat

Què en detestes?

La prepotència i el menyspreu als altres

Una cançó

Cadencia en cascada, de King Crimson

Un lloc de Cambrils

El passeig de ponent venint cap al port amb les barques entrant

Una festa de Cambrils

M’agraden totes les de Cambrils, totes tenen alguna cosa especial

Cambrils, poble o ciutat?

M’agrada el millor del poble i el millor de la ciutat; la denominació oficial és la de vila, però és una ciutat

Defineix Cambrils en una frase

Cambrils per viure… ja saps per què

Comenta aquest article