Esports

Ciclisme

Cambrils acull la quarta prova de la Copa de Trial en Bicicleta, amb la platja i la mar com a decorats de fons (Conté galeria fotogràfica)

Julen Sáenz de Ormijana, en la categoria Elit masculina, i Vera Barón, en Elit femenina, surten reforçats després de la prova disputada ahir a la platja del Regueral i a les pedres de l'escullera del moll de llevant

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la competició de la Copa d'Espanya de Trial en Bicicleta, ahir, a la platja del Regueral
Un moment de la competició de la Copa d'Espanya de Trial en Bicicleta, ahir, a la platja del Regueral | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va acollir, ahir al matí, la 4a prova de la Copa d'Espanya de Trial en bici, organitzada pel Bike Trial Costa Daurada Torredembarra Club. Aquest any l'escenari de la competició va ser el tram de la platja del Regueral més proper a l'espigó de llevant del port. Les pedres de l'espigó servien d'obstacles juntament amb tot un muntatge de contenidors, troncs i camions que l'empresa cambrilenca Cofran va distribuir en aquest indret i que configuraven unes zones força espectaculars, amb la platja i la mar com a decorat de fons. Força públic es va aplegar al voltant d'aquest indret per contemplar les evolucions dels esportistes en totes les diferents categories; Aleví, Aleví Fem., Cadet, Cadet fem., Elit Fem. T, Elit T, Infantil, Infantil Fem., Júnior, Júnior fem., Màster 30, Màster 40, Màster fem., Principiant, Principiant Fem., Promeses 6 a 8 i Promeses 6 a 8 Fem. En total es van aplegar vora uns 120 corredors a la competició d'ahir.

La prova de Cambrils ha estat la penúltima de la Copa d'Espanya de Trial en bici i l'única que es disputa en territori català. Abans de l'estiu es van disputar les dues primeres proves; a Estella (Navarra) la primera, el 23 de maig, i a Guadalix de la Sierra (Madrid), la segona, el 12 de juny. La Copa es va reprendre el 26 de setembre amb la prova celebrada a Cartagena (Múrcia) i després de la prova celebrada ahir a Cambrils queda la que es disputarà el 24 d'octubre a Mazarrón (Múrcia).

Julen Sáenz de Ormijana i Vera Barón, guanyadors de la categoria Elit

Julen Sáenz de Ormijana, en categoria Elit masculina i Vera Barón, en la categoria Elit femenina van confirmar el seu lideratge en aquest campionat i es van emportar aquesta penúltima prova de la Copa d'Espanya de Trial en Bicicleta. Amb aquests resultats arriben amb força avantatge per endur-se el triomf a falta de la prova que es disputarà el 24 d'octubre a Mazarrón. Al podi masculí, juntament amb Julen Sáenz de Ormijana hi van pujar Domènec Lladó i Daniel Heras com a segon i tercer classificats. Al podi femení, el segon i tercer lloc va ser per a Nina Vabre i Laia Esquís.